Ingrediente
- 300 g ficat de pui
- 100 g de unt
- 2 ouă întregi +1 gălbenuș
- 10 cl de smântână de gătit
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- sare, piper
- 1 linguriță de cafea de 5 spices
- Pentru sos:
- 250 g de roșii în bulion
- 1 ceapă mică
- 1 cățel de usturoi
- 10 cl ulei de măsline
- busuioc proaspăt
- sare, piper
Mod de preparare
Să îi cucerești pe cei trei jurați de la ”Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor” e lucru mare. Rețeta cu care Maria Crap a reușit săptămâna aceasta să smulga laude din partea celor trei este pe cât de simplă, pe atât de ingenioasă.
Concurenta, care a pregătit un parfait de ficat de pui, a fost copleșită de aprecierile juraților, care au felicitat-o pentru idee, pentru gustul deosebit și pentru faptul că, deși nu a lucrat cu ingrediente de lux pentru că echipa ei pierduse proba precedentă, s-a prezentat la jurizare cu un fel de top.
„Dacă dublai cantitatea de unt, era perfect”, a sfătuit-o chef Scărlătescu, foarte încântat de gust.
Parfait de ficat de pui cu sos de roșii
Curățați usturoiul și ceapa și căliți-le în 50 de g de unt, fără a le colora, adăugați ficatul de pui și căliți împreună. Apoi se mixează totul împreună cu restul de unt, ouăle și smântâna, sare, piper și 5 spices.
Mixați totul 2 minute, apoi treceți compoziția prin sită. Pregătiți 4 forme de ceramică pe care le ungeți cu unt (pentru a nu se lipi), vărsați compoziția și băgați-o la cuptor pentru 35 de minute la 180° (în funcție de cuptor), acoperiți cu hârtie de aluminiu și fierbeți la bain marie.
Verificați mereu, preparatul este perfect când temperatura interioară este de 70°-75°. Păstrați la cald pentru un starter cald sau băgați la frigider pentru un starter rece. Pentru sosul de roșii: căliți ceapa, usturoiul și roșiile tăiate în cuburi cât mai mici în ulei de măsline, condimentați după gust, iar la sfârșit adăugați busuiocul tocat foarte mărunt.
Adriana Ivan prepară un desert cu măr, nucă și migdale... Simplu și RAPID! Prepară aluatul de pizza PERFECT din numai 2 INGREDIENTE!...