- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente
- 200 grame cotlet de berbec (dezosat)
- 50 ml vin rosu
- 2 catei de usturoi
- 150 grame cartofi
- o ceapa alba mare
- un fir de rozmarin
- o lingura de zahar
- o lingurita de otet balsamic
- o lingurita sos de soia
- sare
- piper
Mod de preparare
Carnea de berbec se prajeste in putin ulei cu usturoi, se stige cu vin rosu si se fierbe pana cand vinul se reduce. Apoi se da la cuptor prêt de 12, 15 minute, la 160 C. Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa rece cu sare, se fierb 10-12 minute, se racesc si apoi se taie in sferturi. Se prajesc in ulei si dupa ce capata culoarea aurie se adauga rozmarin, usturoi, sare si se mai prajesc cateva minute impreuna, avand grija sa nu se arda usturoiul. O ceapa mai mare se taie julienne (important este ca feliile sa fie la fel, de aceeasi dimensiune, altfel unele se ard, iar cele mai groase nu se caramelizeaza si raman crude). Intr-o tigaie se pune ulei si se adauga o lingura de zahar. Cand zaharul incepe sa se caramelizeze (capata culoare aurie, nu trebuie ars), se adauga ceapa si se caleste pana cand devine aproape transparenta. Se adauga dupa gust sare, piper, sos de soia, otet din vin sau balsamic.