- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente
- -10 Saint Jacques (calibru 10\20 de preferinta proaspete)
- -100 g unt
- -120 g orez pentru risotto
- -1 ceapa
- -50 g de hribi uscati sau proaspeti (dar nu congelati)
- -50 g parmesan ras
- -1 praz tanar
- -smantana pentru gatit
Mod de preparare
Se pun nucile de Saint Jacques pe un bat de frigaruie, eu folosesc 5 Saint Jacques de persoana, adica o frigaruie cu trei si una cu doua nuci Saint Jacques.
Risotto de hribi: incep prin a pune la inmuiat hribii in apa calduta, cel putin o jumatate de ora, apoi intr-o nuca de unt pun ceapa (taiata marunt) la calit, apoi prepar o supa de legume (din cateva legume, dupa preferinta). Dupace se caleste ceapa, adaug orezul de risotto si hribii bine spalati si storsi, apoi sting totul cu un pahar de vin alb sec, dupa ce orezul a absorbit vinul incep sa adaug cate putin din supa de legume, pana ce orezul este fiert complet, apoi sting focul si adaug parmezanul razuit. In tot acest timp, prepar sosul de praz, mai intai spal prazul, apoi il tai foarte fin si il pun la calit in unt, apoi adaug un pic de vin alb, iar cand scade adaug smantana lichida si gata. Inainte sa aranjez farfuria, prajesc frigaruile de Saint Jacques in foarte putin unt, pentru a-i da culoare, cam 2 minute pe fiecare parte, pana devin translucide, apoi incep montajul farfuriei.