Ingrediente
- 1 dovleac
- miere 100 ml
- nuci 200-300 g
- scorţişoară
- vanilie
- 1 căniţă de frişcă dulce nebătută
- 3 gălbenuşuri de ou
- zahăr vanilat
- 2 linguri de zahăr
- beţe de frigărui
Mod de preparare
Dovleacul se curăţă de coajă, se taie cuburi şi se pune pe beţele de frigărui, apoi se coace. Când e gata şi s-a racit, se dă prin miere şi nucă prăjită şi măcinată. Pentru cremă: încălziţi frişca fără a o fierbe (la 85 de grade Celsius), adăugaţi vanilia şi gălbenuşurile amestecate foarte bine în prealabil cu zahărul. Tineţi pe foc fără a fierbe şi amestecaţi continuu între 5 şi 10 minute până devine mai gros sosul (tot la aproximativ 85 de grade Celsius). Se formează o compoziţie cremoasă, ca o budincă de vanilie subţire. Frigăruile se servesc împreună cu crema.