Ingrediente
- Faina 250
- Apa minerala 300 ml
- Ou 4 buc
- Lapte 300 ml
- Branza burduf 125 g
- Branza de vaca 125
- Smantana 100 g
- Ulei 50 ml
- Erba cipolina 1 legatura
- File somon afumat 200 g
- Chimen macinat 2 g
- Boia iute 2 g
- Sare 5 g
- Piper alb 5 g
- Marar o legatura
- Ardei rosu 1 buc 100 g
Mod de preparare
Din faina, lapte, oua sare, apa minerala se face o coca pentru clatite, trebuie sa iasa mai densa, se vede dupa ochi. Se pune tigaia la foc mediu, se unge tigaia cu putin ulei, dupa ce se incalzeste se adauga coca intr-un strat subtire, dupa ce s-a rumenit o intoarcem pe partea cealalta. Se ia din tigaie si se pune pe farfurie, repetand procesul pana cand e gata coca de clatite. Se pune in castron branza de burduf, cu branza de vaci, smantana, boia picanta si piper alb se mixeaza cu blanderul pana iese o crema. Dupa care se aduaga erba cipollina si mararul taiat marunt, se amesteca cu o spatula. Se intinde crema pe clatite, se adauga somonul, se infasoara tip rulou. Se portioneaza in 3, 4 bucati in functie de marimea clatitei. Se aseaza pe farurie si se ornamenteaza cu marar, erba cipolina si ardei rosu.