Ingrediente
- Ingrediente:
- 2-3 bucăți dile somon
- 2-3 linguri sare
- 1 linguriţă piper
- 500 ml ulei de măsline
- ½ legătură pătrunjel-
- câteva frunze lemongras
- 2 bucăți lime
- 2-3 bucăți păstârnac
- 50 g unt
- 200 ml lapte
- 2 bucăți avocado
- 200 g iaurt natural
- 1 legătură pătrunjel proaspăt
- un praf nucșoară
- 1 ou
- Pentru decor: câteva fire de năsturel, flori de gălbenele, flori de Trei fraţi pătaţi.
Mod de preparare
Se ia fileul de peste și se pune la marinat cu lămâie, lemongrass, sare, piper.
Se ține la frigider minimum jumătate de oră. Se pregătește piureul de păstârnac. Într-o tigaie se topește o lingură-două de unt și se trage la tigaie păstârnacul 2-3 minute. Apoi se toarnă lapte și se lasă la fiert. Atunci când s-a înmuiat, se mixează cu puțin unt topit, sare și puțină nucșoară.
Se pune la bain-marie peștele: uleiul se lasă la încălzit până la 44 de grade, apoi se pune peștele în el și se lasă 12-15 minute.
În acest timp pregătim sosul cremă: avocado se curăță și se scoate sâmburele, se taie cuburi și se pune la mixer împreună cu sucul de lămâie. Se pregătește maioneza dintr-un ou crud cu ulei de măsline. În sos se pun maioneza, iaurtul, pătrunjelul tocat mărunt. Se asezonează cu sare și piper.