Antena Căutare

Cătălin Badici - “Cea mai mare pasiune a mea este gătitul”

Cătălin a început să lucreze la 18 ani într-un restaurant, ca piccol, iar dupa numai jumătate de an a trecut în bucătărie

Cătălin a început să lucreze la 18 ani într-un restaurant, ca piccol, iar dupa numai jumătate de an a trecut în bucătărie. În prezent este bucătar la un restaurant din Tulcea, după ce a practicat această meserie și în București, apoi în Grecia și Cipru. Gătește cu plăcere fructe de mare, paste și feluri românești și și-ar dori să câștige concursul pentru a-și demonstra că este un bucătar bun și pentru a avansa în carieră.

S-a născut la Turnu Măgurele și primii ani din viață i-a petrecut la țară. Nu a avut o copilărie ușoară, mai ales că a crescut într-o familie cu neînțelegeri: a asistat la certuri între părinți, la problemele cu alcoolul ale tatălui, a avut parte și de bătăi, a cunoscut și problemele financiare. “De noi nu prea se mai ocupa nimeni, important era să nu rămânem repetenți”, își amintește Cătălin. Nici cu școala nu a avut o relație bună, fiind nesupravegheat nu s-a ținut de carte. În schimb, nu s-a ferit de muncă, astfel că în adolescență reușea să câștige bani din propria muncă și să își plătească singur internatul. A plecat de la liceul la care insistaseră părinții să meargă și a ajuns la Brănești, la o școală de ospătari. “Seara descărcam tiruri cu saci de ciment și aveam bani să îmi plătesc internatul și să mă întrețin.” Apoi a ajuns să muncească pe un șantier, iar proprietarul deținea și un restaurant. Astfel a intrat Cătălin în lumea bucătăriei, la care visa încă de mic. A urmat o perioadă de muncă peste hotare, în Cipru și Grecia, unde a profesat tot ca bucătar. “Mi-am cumparat bilet de avion si am plecat. Aveam un rucsac cu mine si cateva haine de schimb și nu prea mulți bani. Am dormit câteva nopți pe plajă și după câteva zile mi-am găsit de muncă la un restaurant-bar pe plajă.” Întors în țară, a ajuns în Tulcea, orașul logodnicei sale, unde lucrează și acum ca bucătar.

Cel mai dificil moment din viață a fost însă pierderea tatălui. După decesul acestuia, nu a mai ținut legătura cu mama sa, cu care de mic a avut o relație foarte rece. Visează însă să își întemeieze propria familie și să aibă putere de muncă pentru a-și deschide propriul restaurant. “Cea mai mare pasiune a mea este gătitul”, spune el. “Meseria de bucătar este ceea ce mă împlinește pe plan profesional, dar și personal. Întâmplarea din copilărie care m-a marcat pe viață are legătură tot cu bucătăria. Eram la țară și străbunica pregătea o ciorbă la ceaun, afară. Eu fiind pofticios mai ceva ca o femeie însărcinată am băgat mâna în ceaun și mi-am vărsat ciorba clocotită în cap și pe umeri. Iar asta este ironia sorții, ca peste ani să ajung să muncesc în acest domeniu și să iubesc atât de mult bucătăria”, își amintește el.

Cătălin spune despre el că are o personalitate puternică: “Sunt o fire sociabilă, un om corect și sincer, îmi place să spun lucrurilor pe nume, sunt ambițios și perseverant, sunt o persoană realistă”. În afară de bucătărie, Cătălin mai este pasionat de sporturi extreme, înot, fotbal, plimbările cu barca și pescuitul.

Augustin Pop a avut nevoie de o întâmplare nefericită pentru a deveni pasionat de bucătărie!... Tavi Oprea a pornit în viață de jos! Concurentul a reușit să ajungă, la numai 25 de ani, chef de partie la Londra!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Iadul Bucătarilor nu e panică:). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/iadul-bucatarilor/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts, iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttps://antenaplay.ro/iadul-bucatarilor.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x