Să îi cucerești pe cei trei jurați de la ”Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor” e lucru mare. Rețeta cu care Maria Crap a reușit, însă, să smulga laude din partea celor trei este pe cât de simplă, pe atât de ingenioasă
Ingrediente:
300 g ficat de pui
100 g de unt
2 ouă întregi +1 gălbenuș
10 cl de smântână de gătit
1 ceapă
2 căței de usturoi
sare, piper
1 linguriță de cafea de 5 spices
Pentru sos:
250 g de roșii în bulion
1 ceapă mică
1 cățel de usturoi
10 cl ulei de măsline
busuioc proaspăt
sare, piper
Mod de preparare:
Concurenta, care a pregătit un parfait de ficat de pui, a fost copleșită de aprecierile juraților, care au felicitat-o pentru idee, pentru gustul deosebit și pentru faptul că, deși nu a lucrat cu ingrediente de lux pentru că echipa ei pierduse proba precedentă, s-a prezentat la jurizare cu un fel de top.
„Dacă dublai cantitatea de unt, era perfect”, a sfătuit-o chef Scărlătescu, foarte încântat de gust.
Parfait de ficat de pui cu sos de roșii
Curățați usturoiul și ceapa și căliți-le în 50 de g de unt, fără a le colora, adăugați ficatul de pui și căliți împreună. Apoi se mixează totul împreună cu restul de unt, ouăle și smântâna, sare, piper și 5 spices.
Mixați totul 2 minute, apoi treceți compoziția prin sită. Pregătiți 4 forme de ceramică pe care le ungeți cu unt (pentru a nu se lipi), vărsați compoziția și băgați-o la cuptor pentru 35 de minute la 180° (în funcție de cuptor), acoperiți cu hârtie de aluminiu și fierbeți la bain marie.
Verificați mereu, preparatul este perfect când temperatura interioară este de 70°-75°. Păstrați la cald pentru un starter cald sau băgați la frigider pentru un starter rece. Pentru sosul de roșii: căliți ceapa, usturoiul și roșiile tăiate în cuburi cât mai mici în ulei de măsline, condimentați după gust, iar la sfârșit adăugați busuiocul tocat foarte mărunt.