Denis e născută în județul Sibiu, dar este stabilită în Spania de mulți ani. Studiază gastronomia și tocmai a încheiat anul al treilea de Științe gastronomice și arte culinare, la Universitatea Basque Culinary Center, în Spania. Totodată, face practică la un restaurant din Spania, considerat unul dintre cele mai bune pe lista “50 best world restaurants”. O fascinează mâncarea asiatică, iar experiența în acest concurs i se pare un pas înainte în cariera sa profesională.
Pentru că înainte să vină pe lume părinții erau convinși că va fi băiat, Denis povestește că toată copilăria a fost ”băiatul tatei”. ”Toată copilăria m-a purtat după el la câmp, la lucru, cu animalele, la fotbal și totdeauna s-a purtat cu mine ca și când aș fi băiat”, își amintește Denis. Apoi s-au mutat cu toții în Spania, unde aveau deja mai multe rude. Nu le-a fost ușor, dar cu doi părinți muncitori, Denis și sora sa au învățat de mici ce îseamnă munca, responsabilitatea, organizarea. ”Am ajuns în sudul Spaniei într-un sat numit Jimena de la Frontera. Primul an a fost greu pentru că nu știam prea bine limba. Accentul de acolo era foarte diferit de cel pe care îl auzeam la televizor. Am stat acasă până am învățat cât de cât spaniola.” De la 15 ani Denis a început să lucreze, împreună cu sora sa, în diverse restaurante, în care spăla vase sau făcea curat, apoi ca ospătar sau pentru firme de catering și evenimente. A trecut prin clipe de coșmar atunci când mama sa s-a îmbolnăvit și a trebuit să se întoarcă în țară cu ea pentru investigații și operații.
Denis a înțeles că cel mai mult își dorește să lucreze în domeniul culinar. Așa că pe lângă experiență, a vurt să își facă și o bază teoretică. Așa a ajuns să aplice la o facultate cu profil, la care a și fost admisă. ”La 22 de ani am plecat din sudul Spaniei în nordul ei, la 1000 km depărtare de ai mei. Treaba asta a fost unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am făcut în viață. Profesorii se purtau cu noi ca și când am fi într-un restaurant real, ceea ce e foarte important. Totodată a trebuit să fac și practică și am ales un restaurant din Barcelona care imi plăcea foarte mult”, spune Denis încântată. Așa și-a dat seama că acesta este drumul ei în viață. Acum visează să termine această școală și să ajungă chef într-o bucătărie care să îi dea ocazia să creeze propriile meniuri.