Elena Pădurariu ne garantează că poate prepara o rețetă perfectă cu carne de somon.
Ingrediente:
2-3 bucăți dile somon
2-3 linguri sare
1 linguriţă piper
500 ml ulei de măsline
½ legătură pătrunjel-
câteva frunze lemongras
2 bucăți lime
2-3 bucăți păstârnac
50 g unt
200 ml lapte
2 bucăți avocado
200 g iaurt natural
1 legătură pătrunjel proaspăt
un praf nucșoară
1 ou
Pentru decor: câteva fire de năsturel, flori de gălbenele, flori de Trei fraţi pătaţi.
Mod de preparare:
Se ia fileul de peste și se pune la marinat cu lămâie, lemongrass, sare, piper.
Se ține la frigider minimum jumătate de oră. Se pregătește piureul de pșstârnac.
Într-o tigaie se topește o lingură-două de unt și se trage la tigaie păstârnacul 2-3 minute. Apoi se toarnă lapte și se lasă la fiert. Atunci când s-a înmuiat, se mixează cu puțin unt topit, sare și puțină nucșoară.
Se pune la bain-marie peștele: uleiul se lasă la încălzit până la 44 de grade, apoi se pune peștele în el și se lasă 12-15 minute.
În acest timp pregătim sosul cremă: avocado se curăță și se scoate sâmburele, se taie cuburi și se pune la mixer împreună cu sucul de lămâie. Se pregătește maioneza dintr-un ou crud cu ulei de măsline.
În sos se pun maioneza, iaurtul, pătrunjelul tocat mărunt. Se asezonează cu sare și piper.
Concurentul Cătălin Badici recomandă: Dorada cu broccoli, baby carrot și sos olandez... Saint Jacques pe pat de piure de sparanghel verde, crumble de topinambur, bacon crocant şi topping de yuzu...