Antena Căutare

JO 2016: Bucătari-şefi internaţionali au gătit mâncare pentru săracii din țară. "Vrem să luptăm împotriva foametei”

Un grup de bucătari-şefi internaţionali a lansat o iniţiativă de a combate problema foametei, care este destul de răspândită în Rio de Janeiro, gătind mai multă mâncare decât era necesară şi donând-o din Satul Olimpic către cetăţenii săraci, potrivit independent.co.uk.

Un grup de bucătari-şefi internaţionali a lansat o iniţiativă de a combate problema foametei, care este destul de răspândită în Rio de Janeiro, gătind mai multă mâncare decât era necesară şi donând-o din Satul Olimpic către cetăţenii săraci, potrivit independent.co.uk.

Ediţia a 31-a a Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro a întâmpinat valuri de critici, deoarece ţara se află în mijlocul unei crize economice majore. Totuşi, în ciuda acestui aspect, Satul Olimpic - şi 11.000 de competitori - încearcă să ajute, oferind mâncare oamenilor înfometaţi.

Lansată de bucătarii-şefi Massimo Bottura, din Italia, şi David Hertz, din Brazilia, RefettoRio Gastromotiva are ca scop producerea a aproximativ 5.000 de mese, folosind numai ingrediente care ar ajunge la gunoi.

Articolul continuă după reclamă

"RefettoRio Gastromotiva va lucra numai cu ingrediente care sunt pe cale de a fi irosite...precum fructe şi legume care au un aspect mai urât sau iaurturi care mai au termen de valabilitate maximum 2 zile", a declarat Hertz pentru Reuters.

"Vrem să luptăm împotriva foametei şi să oferim acces la mâncare de calitate"

Gastromotiva va continua de-a lungul Jocurilor Olimpice şi Paralimpice, după care va funcţiona ca o "afacere socială", potrivit lui Hertz.

Afacerea va oferi, de asemenea, consiliere vocaţională pentru aspiranţii în domeniul gastronomiei, inclusiv pentru bucătari, brutari şi ospătari. Bottura a avut ca inspiraţie pentru Gastromotiva o iniţiativă din 2015, numită Refetterio Ambrosiano, care a adus împreună 65 de bucătari, pentru a găti meniuri din ingredientele donate anul trecut în cadrul Expo Milano.

În timp ce jocurile olimpice continuă şi atleţii îşi adună medaliie, protestele masive ale cetăţenilor sunt ignorate de guvernul ţării.

Poliţia a fost criticată pentru răspunsul ei faţă de protestatari: au aruncat canistre cu gaz şi şi-au "dezlănţuit" bastoanele, în timp ce rezidenţii se plângeau de preţurile imense care vin odată cu JO.

La începutul jocurilor, un grup numit Comitê Popular Rio a organizat un protest intitulat "The Exclusion Games/ Jocurile Excluderii", care evidenţia costurile extinse pe fondul recesiunii, conflictelor politice şi crizelor în sănătatea publică', scrie Mediafax.

JO 2016: Andrei Muntean, ultimul gimnast român care a evoluat la Rio. Locul șase în finală, la paralele. Gimnastica rom... JO 2016. Competiţia continuă! Programul sportivilor români de miercuri, de la RIO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x