Dacă îți îndrăgești și răsfeți animalul de companie foarte tare, atunci cu siguranță nu vei vrea să îl lași singur acasă când pleci în vacanță. Află cum să transporți animale de companie cu trenul și care sunt regulile CFR Călători pentru a fi pregătit atunci când îți cumperi bilet.
Atunci când ai un prieten patruped și nu poți pleca în vacanță fără el, trebuie să te informezi ce presupune călătoria cu trenul. Dacă vrei să iei animalul de companie cu tine în tren, trebuie să te asiguri că știi toate regulile impuse de CFR Călători.
Regulile CFR Călători – Cum transporți animalele de companie cu trenul?
Regula de bază a CFR Călători spune că nu este permis să transporți animale în vagoanele de călători. Cu toate acestea, există și excepții în care transportul animalelor de companie este permis. Astfel, în vagoanele de călători, la clasa a 2-a, este permis transportul câinilor însoţiţi, dar numai dacă: au botniţă, sunt ţinuţi în lesă pe podeaua vagonului, în compartimente şi dacă nici un călător nu protestează.
„Călătorul, proprietar al câinelui, este obligat să menţină curăţenia pe toată durata călătoriei, având asupra sa materiale de igienizare, în caz contrar va fi tratat conform reglementărilor legale în vigoare. Câinii, pisicile şi animalele mici, ţinute în braţe, precum şi păsările mici în colivii pot fi transportate fără plată, dacă nici un călător nu protestează. Dacă alţi călători protestează, personalul de tren sau cel de control, în cazuri bine justificate, poate interzice călătoria cu aceste animale”, arată reprezentanţii CFR Călători, care atrag atenţia că este interzis accesul câinilor periculoşi în trenurile de călători.
„Accesul în trenurile de călători al câinilor din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor este permis, numai dacă: poartă botniţă, au carnet de sănătate şi sunt ţinuţi în lesă. Persoana care însoţeşte un astfel de câine în tren trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă vârsta minimă de 18 ani, să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea unei infracţiuni contra persoanei.
În cazul în care ceilalți călători din tren obiectează cu privire la transportul unui animal de companie, personalul de tren va îndruma călătorul, proprietar al câinelui, împreună cu câinele, în alte compartimente sau la capătul culoarului.
Tariful de transport al unui câine este cât jumătate de bilet pentru un adult care călătorește pe același parcurs. Câinilor periculoși sau celor din rasele Pit Bull, Boerbull sau Bandog le este interzisă călătoria cu trenul.
În cazul câinilor mici, a pisicilor sau a păsărilor mici în colivii, acestea pot fi transportate în brațe fără plată doar dacă ceilalți călători nu ridică obiecții. Proprietarul care transportă animale de companie este obligat să mențină curățenia pe toată durata transportului.
Citește și:
Ce câini au vedetele? De la Messi, la Regina Angliei
De ce le place pisicilor să fie mângâiate? Răspunsurile specialiștilor
Ce animale de companie sunt potrivite pentru copii. Studiu
Mersul trenurilor 2019: Trenuri de vară spre Bulgaria, Grecia și Turcia. Cât costă biletul
Sursă foto : tarc.ro