Live acumXtra Night Show
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Vituzzo, pisica superstar din Italia. Felina ,fără lăbuțele din spate după un accident, a devenit vedetă pe Instagram

Pisica „vituzzosuperstar” are 6 ani și a devenit vedetă pe Instagram după ce a beneficiat de două proteze bionice pentru lăbuțele din spate.

Vito, pisica bionică din Italia

https://www.instagram.com/vituzzosuperstar/

Potrivit BBC, Vito, sau Vituzzo, avea ambele picioare din spate amputate după ce au fost zdrobite de un vehicul din Milano, în timp ce proprietarii săi erau plecați în luna de miere.

Cuplul, fosta jucătoare de baschet Silvia Gottardi și soția sa Linda Ronzoni, s-au întors imediat acasă și au încercat să ajute pisica rănită. Poveștea lui Vito a fost împărtășită pe larg cu hashtag-ul #vituzzosuperstar.

Se pare că operația de atașare a două proteze prin introducerea lor direct în oasele rămase ale picioarelor este prima de acest gen din Italia.

Pisicile cu ambele picioare posterioare amputate în circumstanţe similare sunt deseori eutanasiate, notează BBC.

La un an de la ultima operaţie, Vito poate fi urmărit pe conturile sale populare de Instagram şi Facebook în timp ce se plimbă prin casă pe toate cele patru picioare şi urcă pe canapea.

Proprietarele sale, Silvia şi Linda, au publicat recent un mesaj, intitulat ''portret de familie'', în care apar alături de Vito.

Ele au declarat pentru BBC că s-au inspirat din cazul lui Oscar din Marea Britanie, primul motan din lume cu proteze bionice, în urma unui accident care a implicat o combină secerătoare.

Citește și: Oamenii au înnebunit încercând să găsească pisica ascunsă în acest pom de Crăciun. Tu o vezi?

Recomandari