Antena Căutare

Vrei un acvariu pentru pești? 4 greșeli pe care să le eviți în întreținerea lui

Un acvariu pentru pești este foarte plăcut și relaxant în orice casă, însă trebuie să avem grijă la amenajarea și întreținerea lui. Iată câteva lucruri la care să fii atent atunci când îți dorești un acvariu cu pești

Un acvariu pentru pești este foarte plăcut și relaxant în orice casă, însă trebuie să avem grijă la amenajarea și întreținerea lui. Iată câteva lucruri la care să fii atent atunci când îți dorești un acvariu cu pești

Atunci când îți dorești un animal de companie sau chiar mai multe, dar ești alergi la părul de pisică sau de câine, ai putea opta pentru un acvariu cu pești. Nu doar că acesta creează o ambianță relaxantă în casă, dar o vor și umple de viață, dându-i culoare. Dacă de-a lungul timpului ai încercat să amenajezi un acvariu, dar peștii mureau rapid sau apa arăta mereu murdară, cel mai probabil făceai unele greșeli. Iată câteva sfaturi de care să ții cont dacă vrei să te bucuri de micii tăi prieteni înotători.

4 greșeli pe care să le eviți în întreținerea unui acvariu cu pești

1.Cum va arăta acvariul

Articolul continuă după reclamă

Acvariul nu trebuie să fie amplasat sub sursă de lumină directă și trebuie să aibă un suport foarte stabil. Trebuie înțeles că unele acvarii, deși nu par atât de grele, pot să ajungă și până la 500 de kilograme. Deasupra acvariului trebuie pus un capac, pentru a împiedica unele specii de pești să sară din apă. Apoi este nevoie de filtru (simplu, cu burete, sau exterior), substrat de pietriș sau nisip, plante (naturale sau artificiale), pe lângă pești.

2.Hrana pentru pești

Pești trebuie hrăniți o dată până la de 3 ori pe zi. O dată pe săptămână aceștia pot sări peste mese pentru a evita supraalimentația. Dacă dorești să pleci de acasă un weekend, poți sta liniștit în ceea ce îi privește pe micii tăi prieteni. Nu vor pune prea mult preț pe lipsa hranei. Cu toate acestea, dacă decizi să pleci mai multe zile, ar fi indicat să rogi pe cineva să îi hrănească sau cumpără un dozator special. În același timp temperatura apei trebuie să fie constantă. Pe perioada iernii, este indicat să îți achiziționezi un aparat de încălzit apa cu termometru.

3.Curățarea acvariului

Apa din acvariu nu trebuie să conțină clor. De asemenea, nu este indicat să schimbi toată apa o dată, ci câte un sfert din cantitatea totală. Când schimbi apa, trebuie să prinzi peștii cu minciocul pentru ca aceștia să nu sară sau să se rănească.

Este bine să nu schimbi des locul acvariului, să ai un filtru puternic și, dacă le oferi hrană vie, aceasta trebuie spălată foarte bine. Resturile de mâncare trebuie scoase cât mai repede cu putință din acvariu, la fel și vietățile care au murit. Obiectele decorative trebuie alese cu mare atenție, astfel încât să nu fie tăioase și să rănească micii înotători.

4.Suprapopularea

Trebuie evitată și suprapopularea, pentru că înghesuiala duce la lupte între pești, dar și la stres, motiv pentru care ei se pot îmbolnăvi și muri.

Citește și:

Rase de câini care iubesc copiii. Topul celor mai prietenoase rase de câini

Cum îngrijești câinii de talie mică. 5 sfaturi utile pentru cățelul tău

Sursă foto: casa.acasa.ro

Cele mai simpatice nume de pisici. 200 de idei din care să alegi pentru ghemotocul tău...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x