5 secrete pentru un ten luminos, chiar dacă a fost ars de soare

Rutina zilnică pe care ar trebui să o ai nu ține cont de anotimpul în care ne aflăm, deși e important ca în sezonul cald și cel rece să acorzi mai multă atenție pielii tale.

Dacă iarna vântul rece și umiditatea îți pot usca în exces tenul, ajungându-se chiar la brăzdarea fină a pielii, vara poți avea probleme în urma expunerii îndelungate la soare. Însă chiar și bronzată, pielea ta ar trebui să arate tânără și luminoasă, iar dacă nu știi cum să faci asta, am pregătit pentru tine câteva secrete pe care ar trebui să le aplici, dacă vrei să te bucuri de un aspect plăcut pentru cât mai mult timp. Iată care sunt acestea!

1. Demachierea corectă

După fiecare utilizare a produselor de machiaj e necesar să cureți tenul. Secretul stă în folosirea produselor demachiante atât seara, înainte de culcare, cât și dimineața, imediat după ce te-ai trezit. Chiar dacă pielea ta pare a fi curată după ce te-ai dat jos din pat, e bine să știi că pe parcursul nopții aceasta a intrat în contact cu particulele de praf din încăpere, a căror prezență este absolut normală.

2. Folosește apa micelară

Oricât de bun ar fi demachiantul pe care îl folosești și orice textură ar avea, lichidă sau solidă, acesta nu va îndepărta 100% machiajul, așa că pentru o dublare a efectului de purificare a tenului e bine să utilizezi și apa micelară. Pielea feței tale va fi, astfel, dublu curățată și va putea respira în voie.

3. Renunță la săpun pentru față

Atunci când vrei să scapi de impuritățile de pe față, e foarte important să folosești produse delicate cu pielea, nicidecum săpun, care poate degresa în exces tenul. Astfel, organismul tău va fi stimulat să producă mai mult sebum, pentru a echilibra balanța care tocmai ce a fost dată peste cap, iar tu te vei trezi că dintr-un ten normal ai ajuns să ai unul gras, pe care cu greu îl mai poți face să nu aibă un aspect lucios. Săpunul ar trebui păstrat pentru mâini sau alte părți ale corpului, iar tenul tău ar trebui să aibă parte de o curățare fină.

4. Hidratează-te

Nu sări peste acest pas, care este extrem de important, dacă vrei să întârzii cât mai mult apariția ridurilor. O hidratare imediat după ce te-ai trezit este esențială și îți va oferi strălucire a feței pe întreaga perioadă a zilei. Noi îți recomandăm să folosești un gel pentru fortifiere Minéral 89, un gel pentru hidratare și umplere, care va întări bariera naturală de protecție a pielii și o va face mai rezistentă în fața poluării, a stresului sau a oboselii.

5. Nu uita că sănătatea pleacă din interior

Oricât de multe trucuri și sfaturi din domeniul cosmeticii ai folosi, e bine să ai grijă de corpul tău din ambele părți, adică și de la interior către exterior. Așadar, pentru efectele pe care le aștepți, bea suficientă apă și schimbă-ți obiceiurile de a mânca snacks-uri cu cele de a consuma frecvent legume și fructe sau produse neprocesate.

Un ten îngrijit este cartea ta de vizită, iar eforturile pentru a obține o piele sănătoasă nu sunt mari. Ai grijă de rutina ta zilnică de frumusețe, iar rezultatele te vor uimi!

Ultimele știri