Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Ce alimente să mănânci ca să ai părul unei vedete! Nu știai acest truc simplu!

Chiar dacă pare greu de crezut, se pare că un păr frumos și sănătos se menține consumând anumite alimente. 

Chiar dacă pare greu de crezut, se pare că un păr frumos și sănătos se menține consumând anumite alimente.

Avocado

Avocado conține acizii grași mononesaturați de tipul omega-3, care sunt extrem de benefici în tratamentele contra pierderii părului. Practic, acizii omega-3 hrănesc foliculii părului, ajutându-i să crească mai puternic și contribuie la menținerea unui scalp curat și sănătos. Totodată, omega-3 găsești în somon, sardine, semințele de fenicul etc.

Ouă

Oul reprezintă o sursă importantă de proteine, lipide, vitaminele A, D şi E cu efect antioxidant, minerale (fosfor, calciu, fier) şi oligoelemente.

De asemenea, ouăle conțin și vitamina B8 (biotina) și cheratină, ideală pentru sănătatea părului, fiind una dintre cele mai bogate surse de proteină din natură. Ok, dacă ești la dietă, de obicei se recomandă să îți faci omletă doar din albușuri, însă pentru păr îți poți crea acasă o mască minunată și simplu de făcut.

Amestectă un ou cu o lingură sau două de ulei de măsline sau ulei de cocos, adaugă niște apă și aplică compoziția pe lungimea părului. După cel puțin jumătate de oră, maximum o oră clătește temeinic și vei vedea cât de lucios și de mătăsos va fi părul tău, arată unica.ro.

Nucile

Nucile sunt benefice pentru o creștere rapidă și sănătoasă a podoabei tale capilare și nu numai! Nucile sunt o importantă sursă de energie, antioxidanţi şi vitamine, și, în mod special, conțin vitamina E. Aceasta stimulează circulația sanguină și transportă oxigenul și nutrienții să ajungă la scalp și la foliculii de păr, pentru ca aceștia să se dezvolte armonios. E adevărat, nucile au și multe calorii, așa că maximum un pumn de miezi de nucă pe zi e suficient.

Recomandari