Cum s-a schimbat mentalitatea românilor cu privire la îmbrăcămintea second-hand

Dacă înainte exista o reticență în a purta hainele altcuiva, acum clienții se gândesc mai mult să economisească bani, să diminueze impactul asupra mediului, adoptând un stil de viață sustenabil, dar care să aducă și nota deosebită a unui stil unic.

Magazinele de îmbrăcăminte second-hand online sunt o alternativă convenabilă

sursa foto: Shutterstock

Shopping-ul face parte din viețile noastre, alegerile fiind motivate de două prespective primordiale: impulsul și nevoia. Cumpărăm impulsiv, emoțional, pentru a ne simți mai bine, pentru a dobândi o stare pozitivă, un sentiment de apartenență în grupul social din care facem parte. În schimb, cumpărăturile din nevoie sunt raționale, planificate și rareori depășesc bugetul stabilit.

Spre deosebire de cumpărăturile de impuls, cele raționale sunt de cele mai multe ori dedicate unor evenimente speciale sau unor necesități imediate. Deși shopping-ul impulsiv ne aduce gratificare imediată, acesta poate produce și stări de confuzie sau stres financiar.

Îmbrăcămintea constituie modalitatea cea mai eficientă de punere în lumină a calităților personale și grija față de sine, motiv pentru care, atenția acordată articolelor la mâna a doua este un factor determinant în dorința de menținere a resurselor planetei.

Modelarea mentalității – un prim pas către schimbare

Suntem la curent cu doza de reticență, bagajul de preconcepții și controverse cu care majoritatea oamenilor se raportau la capitolul haine second-hand. Deschiderea față de acest subiect, a adus iubitorilor de modă, șansa de a cunoaște cu adevărat avantajele acestui tip de achiziție. Conștientizarea importanței reutilizării hainelor second-hand, aduce la un nivel mai înalt shopping-ul responsabil.

Schimbarea preconcepțiilor cu privire la acest domeniu, se datorează și modificărilor climatice care s-au produs în ultimii ani, ca urmare a poluării excesive, și nu doar provenite în urma activității industriei textile, ci a tuturor factorilor influenți, cumulați de-a lungul timpului într-o schimbare pronunțată și extrem de evidentă la momentul actual.

Modelarea mentalității se datorează unor inițiative susținute atât de diverși influenceri, cât și de o multitudine de evenimente, documentare și discuții legate de modalitățile prin care putem contribui cu o mică parte la adoptarea, menținerea și îmbunătățirea unui stil de viață sustenabil.

Conștientizarea și adoptarea unui stil de viață sustenabil, pune în lumină industria dedicată articolelor vestimentare second-hand, subiect impozabil care dorește a menține un echilibru între creșterea economică, protecția mediului și găsirea de resurse alternative.

Așadar, este important să găsim o balanță între cele două, să oferim șansa unor articole purtate să poată aduce fericire din nou și să contureze stilul unic și personalizat unor noi posesori. Importanța îmbrăcămintei second-hand se regăsește în dorința abordării unui stil deosebit și incomparabil. Acest tip de articole vestimentare dovedesc valoarea clasicului, a calității și durabilității.

Hainele second hand ne dau posibilitatea de a opta pentru o varietate de culori, forme, imprimeuri si produse pe care le combinăm în diverse moduri, astfel încât rezultatul să fie unul inedit, care să ne reprezinte în totalitate.

Fără nicio îndoială, iubitorii de fashion caută mereu acele articole unicat, vintage, indiferent că vorbim despre criterii de natură calitativă sau estetică, cele alese trebuie să corespundă stilului, așteptărilor, dar cu mare precizie și contextelor în care vor necesita uzitate.

Pe piața de profil există o deosebită gamă de articole vestimentare second-hand, antreprenorii care abordează acest tip de afacere se axează și pe varianta online, cea care aduce satisfacție și confort desăvârșit.

Citește și
colaj de imagini cu simona halep si toni iuruc
Cine sunt fostele soții ale lui Toni Iuruc. Partenerul Simonei Halep a mai fost căsătorit de două ori
Cine sunt fostele soții ale lui Toni Iuruc. Partenerul Simonei Halep a mai fost căsătorit de două ori
colaj de imagini cu petrica cercel si ionut cercel
Ultimul interviu al lui Petrică Cercel. Era înconjurat de toată familia și a zâmbit încontinuu
Ultimul interviu al lui Petrică Cercel. Era înconjurat de toată familia și a zâmbit încontinuu
imagine cu o chelneriță
O chelneriță a dat un bilet pe furiș unui băiețel care lua masa cu părinții săi. Ceea ce a urmat e neașteptat. Ce scria pe hârtie
O chelneriță a dat un bilet pe furiș unui băiețel care lua masa cu părinții săi. Ceea ce a urmat e neașteptat. Ce scria pe hârtie
Mai multe articole

Magazinele de îmbrăcăminte second-hand online sunt o alternativă convenabilă pentru persoanele care adoră să-și facă un plan de achiziție, pentru cei care doresc să cerceteze cele mai bune oferte din punct de vedere a raportului calitate-preț din confortul propriei locuințe.

Shonline.ro – virtual este mai simplu

Dat fiind situația actuală, una dintre cele mai adecvate modalități prin care iubitorii de fashion pot obține articole de calitate la prețuri atractive este varianta shop-urilor online. Shonline.ro permite vizitatorilor să analizeze fiecare produs, detaliu, mărime și brand pentru a se putea orienta mai ușor în decizia finală.

Shonline.ro este exact locul care confirmă valoarea articolelor vestimentare reutilizabile, întrucât posedă opțiunea de comandă online, extrem de atrăgătoare pentru persoanele care nu au foarte mult timp la dispoziție pentru a-l petrece în magazinele fizice.

Shonline.ro reprezintă un stimul pentru persoanele care și-au schimbat percepția despre hainele la mâna a doua, și pentru acei oameni care doresc să contribuie la atenuarea ratei de poluare prin gesturi mărunte și pline de însemnătate.

Parteneri
Zodii ghinioniste în ziua de 19 septembrie 2021. 3 nativi care se vor confrunta cu probleme
Nativii vor fi puși la încercare pe parcursul zilei. Se anunță o perioadă dificilă pentru trei zodii ghinioniste în ziua de 19 septembrie 2021. Ele trebuie să învețe să-și depășească temerile pentru a putea trece cu bine peste problemele care par fără rezolvare. Ziua de 19 septembrie începe cu Venus în zodia Scorpionului care formează o conjuncție nefavorabilă cu Saturn în Vărsător.
Catine.ro
Ultimele știri