Cum să slăbești sănătos în 6 săptămâni

 

În lupta cu kilogramele nedorite, suntem tentați să încercăm tot felul de diete-minune, care promit rezultate rapide. Totuși, multe dintre acestea se focusează pe slăbirea într-un timp scurt, lucru care ne poate afecta sănătatea dacă nu ținem cont de câteva reguli esențiale.

Specialiștii de la Bodyshape Transformation ne oferă în acest articol sfaturi practice și utile pentru a pierde kilograme într-un mod foarte sănătos, fără a forța organismul. Totul, în doar 6 săptămâni!

Un plan alimentar personalizat, gustos și ușor de urmat

Alimentația reprezintă una dintre direcțiile principale de acțiune în procesul de slăbire. Hrana bogată în grăsimi și zaharuri este, de fapt, principalul motiv pentru care kilogramele în plus se acumulează. Mesele neregulate sau la ore târzii reprezintă o altă categorie de inamici ai siluetei. Prin urmare, primul pas constă în schimbarea obiceiurilor alimentare nesănătoase.

Se recomandă realizarea unui plan alimentar personalizat în funcție de obiectivele tale, plan care poate fi creat de un specialist în nutriție. Nu este nevoie să calculezi caloriile sau să îți faci griji cu privire la restricțiile alimentare drastice. Secretul constă în combinarea corectă a alimentelor potrivite, conform indicațiilor specialistului.

Antrenamente de grup eficiente

Sportul este un alt ingredient-cheie din rețeta unui proces sănătos de slăbire. Practicată constant și susținut, mișcarea te va ajuta să ajungi la greutatea dorită și să te menții în formă. Întrucât spiritul competitiv trebuie antrenat, ai putea încerca antrenamentele de grup. Prețurile abonamentelor la sala de fitness sunt variate pentru astfel de servicii, așa că vei găsi cu siguranță o ofertă pentru buzunarul tău.

Știai că antrenamentele de grup prezintă o mulțime de beneficii majore, printre care se află creșterea motivației, lipsa monotoniei, socializarea, stimularea competitivității și îmbunătățirea stării de spirit? Ai toate motivele să începi cât mai repede antrenamente de grup la sala de fitness, nu-i așa?

Grup de sprijin și coaching pentru mindsetul potrivit

Setarea mentală reprezintă o direcție foarte importantă pe care trebuie să acționezi dacă ai stabilit că trebuie să pierzi un anumit număr de kilograme. Dacă vrei să slăbești sănătos în 6 săptămâni, poți lua în calcul atât participarea la cursuri de coaching, cât și alăturarea unui grup de sprijin.

Aceste două componente îți pot aduce, de multe ori, motivația de care ai nevoie pentru a continua programul alimentar și de antrenament, atunci când simți că poftele culinare sau comoditatea te acaparează. Luând parte la cursurile de coaching vei reuși să setezi mecanismele psihologice care te vor menține concentrat pe atingerea obiectivul stabilit.

În plus, accesul la grupurile de sprijin îți oferă posibilitatea de a afla idei de rețete noi și de a lua parte la diverse provocări lansate în cadrul comunității.

Evaluare constantă

Progresul trebuie măsurat, de aceea este important să știi că, pe toată perioada procesului de slăbire, este necesar să ai în vedere evaluarea. De acest lucru te poți ocupa chiar tu, însă cel mai bine ar fi să lași această responsabilitate în seama antrenorului tău personal sau a aparatelor specializate.

Pentru măsurătorile periodice se folosește, de regulă, aparatul digital Tanita, un analizator ce oferă informații precise cu privire la valorile compoziției corporale și la diverși indici (procentajul de grăsime din corp, masa musculară, masa osoasă din corp, vârsta metabolică etc.).

Motivația și respectarea rutinei de antrenament, precum și adoptarea unei diete alimentare sănătoase sunt principalele trei lucruri de care ai nevoie pentru a-ți atinge obiectivele în lupta cu kilogramele.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI