Dacă iarna obișnuiai să o ascunzi cu haine lungi și groase, acum trebuie să rezolvi problema prin schimbarea obiceiurilor zilnice. Iată care sunt greșelile care agravează problema pielii uscate:
Hidratarea insuficientă
Pielea uscată apare ca urmare a retenției insuficiente de umiditate, iar aceasta poate avea diferite motive. Una dintre cauze este hidratarea necorespunzătoare atât în lunile geroase, cât și în sezonul cald. Dacă observi că pielea ta are tendințe de uscare, trebuie să aplici o cremă intens hidratantă cel puțin de două ori pe zi. Dimineața, pielea are nevoie de o doză care să înlocuiască apa pierdută pe timpul nopții, iar seara va trebui să-ți hidratezi pielea proaspăt spălată și curățată. Este recomandat să aplici o loțiune hidratantă mai puternică seara, deoarece în timpul nopții aceasta va lucra la vindecarea pielii. De asemenea, hidratarea este esențială după fiecare duș, iar crema de maini se recomandă după fiecare spălare. Mai ales în această perioadă, în plină pandemie de coronavirus, spălatul des pe mâini și dezinfectarea acestora poate dăuna semnificativ pielii.
Dușurile lungi și fierbinți
Oricât de relaxante ar fi dușurile fierbinți, ele nu fac decât să-ți usuce pielea și mai mult. Acestea favorizează pierderea uleiurilor naturale din piele și a apei din celule. Se recomandă ca dușurile și băile să fie făcute cu apă călduță și urmate de aplicarea unei creme hidratante imediat ce ieși din baie. Există o perioadă de circa cinci minute după duș sau baie în care trebuie să folosești o cremă pentru întregul corp pentru a te bucura de efectele de maximă hidratare.
Exfolierea agresivă
Folosirea unui scrub la duș poate cauza probleme și mai mari în cazul în care ai pielea uscată și sensibilă. Iritațiile și roșeața sunt primele semne care indică o exfoliere exagerată sau agresivă. Fie că e vorba de ten sau de restul corpului, încearcă să înlocuiești produsele care îți provoacă neplăceri cu alternative mai blânde, dar la fel de eficiente. Exfolierea insuficientă poate deveni o problemă la fel de mare, deoarece loțiunile hidratante nu mai pot pătrunde la fel de ușor în piele dacă nu îndepărtezi regulat stratul de celule moarte de la suprafață. În cazul tenului, optează pentru produse fără microparticule care pot irita pielea și orientează-te către acizi pentru exfoliere chimică, geluri de curățare sau spume. Pentru restul corpului, exfolierea cu produse de tip scrub poate fi făcută doar o dată pe săptămână sau înaintea epilării. Acest ritual trebuie neapărat urmat de aplicarea unei creme intens hidratante pentru a restabili echilibrul la nivelul pielii.
Lipsa protecției solare
Acest aspect se aplică tuturor tipurilor de piele. În ultimii ani, sezonul cald a debutat brusc, prin temperaturi ridicate, vreme secetoasă și mult soare. Loțiunile cu protecție solară trebuie aplicate în fiecare zi când ieși din casă. Dacă iei în considerare și expunerea redusă la soare din aceste zile marcate de distanțarea socială, în momentul în care restricțiile vor fi ridicate vei începe să te expui brusc la razele solare. Asigură-te că ai acasă o cremă cu protecție de cel puțin 30 SPF. Pentru plimbările în aer liber, weekendurile la ștrand și alte activități petrecute afară, o loțiune cu 50 SPF te va proteja de razele UV dacă o aplici din două în două ore. Nu uita că loțiunea cu protecție solară nu înlocuiește crema hidratantă, iar aceasta trebuie folosită în fiecare zi și în lunile de vară.
Nu-ți lăsa pielea să sufere și adaugă în rutina ta obiceiuri și loțiuni care te ajută să combați uscăciunea. De asemnea, fă schimbări în dietă dacă simți că suferi de deshidratare și adoptă un stil de viață echilibrat pe toate planurile.
Videocall-ul de acasa: te imbraci elegant sau nu?... Se mai poartă blugii? Care sunt modelul anului 2020?...