Masca de protecție purtată incorect ne poate îmbolnăvi tenul. Ce trebuie să faci pentru a evita coșurile și iritațiile

Mergem acum mai departe şi vorbim despre marea controversă a momentului, purtarea măştii de protecţie şi efectele sale asupra tenului.

Este obligatoriu să o purtăm ca să putem intra în spaţiile închise, dar în acelaşi timp putem să ne trezim cu complicaţii dacă nu o purtăm corect.

O mască de unică folosință, purtată de mai multe ori, poate deveni periculoasă

De exemplu, o mască de protecţie care este purtată pentru o perioadă prea lungă de timp poate inflama tenul şi chiat să ducă la leziuni grave.

Citește și:

Record absolut de cazuri de coronavirus în România. Au fost raportate alte 614 îmbolnăviri și 17 decese, în ultimele 24 de ore

Despre toate acestea a vorbit medicul dermatolog Amalia Anghel, în direct prin Skype, la Observator. Află totul despre cum eviți problemele tenului cauzate de purtarea măștii, în materialul video de mai sus!

Cât va mai fi obligatorie purtarea măștii

În cadrul unui interviu, ministrul Sănătății a declarat că purtarea măștii va mai fi obligatorie o lună-două, după cum speră el.

”Atâta timp cât vom mai vedea că mai avem cazuri noi, vom purta mască, ca minim gest de protecție. Rămânem la o cale de transmitere cea mai importantă: aerogenă”, a spus Nelu Tătaru într-un interviu la Digi24.

Ultimele știri