Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Până când vom fi obligați să purtăm măști de protecție. Ministrul Sănătății, noi precizări: ”E un gest minim de protecție!”

Purtarea măștilor de protecție va rămâne obligatorie în România cât timp se vor mai înregistra noi cazuri de coronavirus, atrage atenția ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. 

Până când vom fi obligați să purtăm măști de protecție. Ministrul Sănătății, noi precizări: ”E un gest minim de protecție!”

În cadrul unui interviu, ministrul Sănătății a declarat că purtarea măștii va mai fi obligatorie o lună-două, după cum speră el.

”Atâta timp cât vom mai vedea că mai avem cazuri noi, vom purta mască, ca minim gest de protecție. Rămânem la o cale de transmitere cea mai importantă: aerogenă”, a spus Nelu Tătaru într-un interviu la Digi24.

Cea mai periculoasă informație ce a apărut despre COVID-19, demontată! Medicii trag semnalul de alarmă: „Nu e de glumit! E big fake news!”

Întrebat dacă ar putea fi vorba de o perioadă de un an, doi, ministrul a răspuns: ”Sper să fie mai puțin de un an, doi. Sper să fie o lună, două de purtat masca, de purtat în spațiile închise, mijloace de transport, la serviciu. Gândiți-vă că acum 3-4 ani, când mulți mergeam în orașe europene, ne întrebam de ce asiaticii purtau măști. A rămas un obicei pentru poluare”.

Bulgaria renunță la măștile de protecție din 15 iunie

Din 15 iunie, în Bulgaria nu va mai fi obligatoriu portul măştii de protecţie ca măsură împotriva coronavirusului, a anunţat miercuri premierul Boiko Borisov, potrivit Agerpres, care citează agenția DPA. Conform noilor reguli, vor înceta toate restricţiile legate de epidemie şi vor rămâne în vigoare doar măsurile sociale.

Medicul Virgil Musta, concluzii alarmante după trei luni de COVID-19. Decesele ce ar fi putut fi evitate: „Trebuie să avem grijă de la vârste fragede!”

Starea de urgenţă din cauza epidemiei de Covid-19, declarată în 13 martie, a încetat în Bulgaria după mai puţin de două luni, fiind înlocuită de o „situaţie epidemică excepţională” timp de o lună, interval care se încheie în 14 iunie. De la 1 mai, măştile au rămas obligatorii doar în spaţiile publice închise, cum ar fi magazinele, bisericile, instituţiile şi mijloacele de transport public.

Recomandari