Femeile caută cel mai potrivit șampon și cel mai bun balsam. În plus, investesc în măști speciale pentru strălucire, uleiuri pentru vârfuri despicate, fixativ, spumă, dar și în aparate electrice pentru hairstyling. Din trusa de frumusețe nu trebuie să lipsească un ondulator de ultimă generație și o perie electrică de îndreptat părul. Atunci când merg la un interviu, când participă la un eveniment deosebit în familie sau cu prietenii, când ies la o întâlnire și, de ce nu, în viața de zi cu zi, la serviciu, femeile au o încredere mai mare în ele dacă părul le stă bine.
Cauze principale ale părului indisciplinat
Puține femei au norocul să fie înzestrate de Mama Natură cu o podoabă capilară de vis care să reziste cu brio factorilor agresivi, fie ei naturali sau artificiali. Câteva cauze pentru părul indisciplinat, pe lângă moștenirea genetică nefericită, sunt: vopseaua, apa mării, a piscinei și soarele în exces, temperaturile foarte scăzute sau prea ridicate, factorii chimici din produsele de îngrijire.
Vopseaua de păr conține, potrivit studiilor, substanțe chimice care în timp distrug firele de păr și au consecințe nefaste asupra sănătății.
Sarea din apa mării, clorul din apa piscinelor și soarele atacă melanina din păr, firele devenind astfel mai subțiri, casante, greu de aranjat și controlat.
Temperaturile prea scăzute sau prea ridicate. Evitați să vă uscați zilnic părul cu uscătorul sau să îl îndreptați cu placa la temperaturi foarte ridicate. Firele vor avea de suferit. De asemenea, iarna, când temperaturile scad excesiv, părul devine obosit și are nevoie de îngrijire specială.
Factorii chimici din produsele cosmetice. Un fixativ agresiv și un gel de păr care au la ingrediente doar chimicale vor avea efecte negative asupra firelor de păr.
Cum poți controla părul rebel
Este visul oricărei femei să aibă o podoabă capilară precum a modelelor din reclame: fără fire rebele, fără aspect uscat, fără rădăcini crescute și cu o culoare de vis.
1. În primul rând, pentru a fi sigure că nu veți cheltui bani inutil pe produse cosmetice scumpe (șampon, balsam, măști, uleiuri etc.), dar care nu sunt potrivite pentru tipul dumneavoastră de păr, apelați la sfaturile unui specialist. Medicul dermatolog este cel indicat.
2. Achiziționați doar aparate electrice pentru hairstyling de ultimă generație care nu vă atacă părul excesiv și nu uitați de sprayurile de protecție și cremele speciale pentru hidratare.
3. Tundeți-vă vârfurile deteriorate frecvent pentru a oferi părului un aspect mai sănătos.
4. Evitați spălatul în exces.
5. Feriți-vă de factorii agresivi ai mediului. De exemplu, vara încercați să vă protejați părul de razele soarelui cu o pălărie sau o umbrelă.
6. Alegeți tunsori potrivite pentru forma feței dumneavoastră care să vă permită să vă aranjați ușor acasă.
Rochiile pentru bărbați, noua fiță în materie de modă. Cum arată modelul Gucci, care e scos la vânzare cu 2200 de euro... Dana Sota, senzuală la 57 de ani. Care sunt secretele tinereții fără bătrânețe...