Căutare Live

Metode simple pentru a controla părul rebel

Părul este cartea de vizită a unei femei. Un păr îngrijit, o tunsoare modernă și potrivită fizionomiei, o culoare care să rezoneze perfect cu ochii și culoarea pielii reprezintă un plus de imagine pentru doamne și domnișoare. Nu este de mirare că produsele cosmetice pentru curățarea și întreținerea podoabei capilare sunt atât de populare.

Metode simple pentru a controla părul rebel

Femeile caută cel mai potrivit șampon și cel mai bun balsam. În plus, investesc în măști speciale pentru strălucire, uleiuri pentru vârfuri despicate, fixativ, spumă, dar și în aparate electrice pentru hairstyling. Din trusa de frumusețe nu trebuie să lipsească un ondulator de ultimă generație și o perie electrică de îndreptat părul. Atunci când merg la un interviu, când participă la un eveniment deosebit în familie sau cu prietenii, când ies la o întâlnire și, de ce nu, în viața de zi cu zi, la serviciu, femeile au o încredere mai mare în ele dacă părul le stă bine.

Cauze principale ale părului indisciplinat

Puține femei au norocul să fie înzestrate de Mama Natură cu o podoabă capilară de vis care să reziste cu brio factorilor agresivi, fie ei naturali sau artificiali. Câteva cauze pentru părul indisciplinat, pe lângă moștenirea genetică nefericită, sunt: vopseaua, apa mării, a piscinei și soarele în exces, temperaturile foarte scăzute sau prea ridicate, factorii chimici din produsele de îngrijire.

Vopseaua de păr conține, potrivit studiilor, substanțe chimice care în timp distrug firele de păr și au consecințe nefaste asupra sănătății.

Sarea din apa mării, clorul din apa piscinelor și soarele atacă melanina din păr, firele devenind astfel mai subțiri, casante, greu de aranjat și controlat.

Temperaturile prea scăzute sau prea ridicate. Evitați să vă uscați zilnic părul cu uscătorul sau să îl îndreptați cu placa la temperaturi foarte ridicate. Firele vor avea de suferit. De asemenea, iarna, când temperaturile scad excesiv, părul devine obosit și are nevoie de îngrijire specială.

Factorii chimici din produsele cosmetice. Un fixativ agresiv și un gel de păr care au la ingrediente doar chimicale vor avea efecte negative asupra firelor de păr.

Cum poți controla părul rebel

Este visul oricărei femei să aibă o podoabă capilară precum a modelelor din reclame: fără fire rebele, fără aspect uscat, fără rădăcini crescute și cu o culoare de vis.

1. În primul rând, pentru a fi sigure că nu veți cheltui bani inutil pe produse cosmetice scumpe (șampon, balsam, măști, uleiuri etc.), dar care nu sunt potrivite pentru tipul dumneavoastră de păr, apelați la sfaturile unui specialist. Medicul dermatolog este cel indicat.

2. Achiziționați doar aparate electrice pentru hairstyling de ultimă generație care nu vă atacă părul excesiv și nu uitați de sprayurile de protecție și cremele speciale pentru hidratare.

3. Tundeți-vă vârfurile deteriorate frecvent pentru a oferi părului un aspect mai sănătos.

Citește și
colaj de fotografii cu Florin Opriţescu, care a murit la 42 de ani.
Florin Opriţescu a murit la 42 de ani. Era cel mai cunoscut actor român care juca în producţii spaniole: Un gigant cu inimă de aur
Florin Opriţescu a murit la 42 de ani. Era cel mai cunoscut actor român care juca în producţii spaniole: Un gigant cu inimă de aur
geena davis, imbracata in blugi mai largi decat ea, coboara din masina desculta, si poarta pe cap o esarfa albastra
Actrița Geena Davis, neglijentă și cu picioarele goale, la cumpărături. Cum arată actrița după divorțul de Reza Jarrahy
Actrița Geena Davis, neglijentă și cu picioarele goale, la cumpărături. Cum arată actrița după divorțul de Reza Jarrahy
colaj de fotografii cu nicole cherry care a nascut o fetita sambata
Cum arată Nicole Cherry după naștere. Artista s-a filmat pe patul de spital și a vorbit tuturor despre fiica sa
Cum arată Nicole Cherry după naștere. Artista s-a filmat pe patul de spital și a vorbit tuturor despre fiica sa
Mai multe articole

4. Evitați spălatul în exces.

5. Feriți-vă de factorii agresivi ai mediului. De exemplu, vara încercați să vă protejați părul de razele soarelui cu o pălărie sau o umbrelă.

6. Alegeți tunsori potrivite pentru forma feței dumneavoastră care să vă permită să vă aranjați ușor acasă.

Rochiile pentru bărbați, noua fiță în materie de modă. Cum arată modelul Gucci, care e scos la vânzare cu 2200 de euro... Dana Sota, senzuală la 57 de ani. Care sunt secretele tinereții fără bătrânețe...
Parteneri
Cele mai frumoase izvoare termale din lume. Unde te poți relaxa iarna aceasta
Iarna se apropie cu pași rapizi și mulți își doresc să meargă în vacanță în locații de vis. Ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase izvoare termale din lume. Locuri inedite, pline de farmec, care te vor lăsa rapid fără cuvinte.
Catine.ro
Ultimele știri