- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cafeaua nu este doar o băutură care te ajută să te trezești din somn, această licoare reprezintă un ritual de relaxare și o modalitate plăcută de a petrece timp cu cei dragi.
Odată cu evoluarea tehnologiei au apărut tot mai multe aparate minune care promit cafeaua perfectă dar de cele mai multe ori se dovedește a nu fi cea mai gustoasă. Pasionații de cafea evită să folosească doze, plicuri de cafea instant sau aparate sofisticate, aceștia preferă cafeaua la ibric făcută cu multă grijă.
Pași de urmat pentru a obține cafeaua perfectă
- Ai grijă ce apă folosești! Cafeaua conține în cea mai mare parte apă ceea ce face ca acest ingredient să fie unul foarte important și este nevoie de o apă plată cât mai ok. Evitați folosirea apei de la robinet.
- Turcii prepară cea mai gustoasă cafea la ibric cu ajutorul nisipului și dacă suntem puțin atenți o să observăm că aceștia nu grăbesc procesul de fierbere.
- Ingredientul secret care va da un gust irezistibil cafelei este…SAREA. Un praf de sare o să facă diferența.
- Cei mai mulți oameni preferă cafeaua îndulcită cu zahăr. Pentru a avea un gust cât mai special folosește zahăr brun.
- Fii antent să nu clocotească amestecul în timpul firberii. În momentul în care zațul începe să se ridice, îndepărtează ibricul de lângă sursa de căldură, după ce se liniștește o poți pune iarăși pe foc. Atunci când este gat las-o 1-2 minute să se liniștească pentru ca zațul să se lase la fund iar amestecul să devină unul omogen.
Urmărește cu atenție etapele și vei obține cea mai gustoasă cafea.
10 plante care NU au nevoie de LUMINĂ...