Antena Căutare

Află cum profiți la maximum de sistemul fotovoltaic

Dacă îți propui să faci economii la energia electrică folosind un sistem fotovoltaic, specialiștii în furnizarea și montarea de panouri solare ADC Solar, au recomandări importante pentru tine ca să beneficiezi la maximum de eficiența sistemului montat la tine acasă.

Iata care sunt principalele activități care au impact în consumul de energie proprie.

HomeZZ

Dacă îți propui să faci economii la energia electrică folosind un sistem fotovoltaic, specialiștii în furnizarea și montarea de panouri solare ADC Solar, au recomandări importante pentru tine ca să beneficiezi la maximum de eficiența sistemului montat la tine acasă.

Cele mai multe gospodării folosesc aproximativ 15-25% din energia proprie generată cu ajutorul panourilor solare. Dacă dorești să schimbi acest lucru, în primul rînd trebuie să fii atent la obiceiurile tale și la timpul petrecut acasă.

Iata care sunt principalele activități care au impact în consumul de energie proprie:

  • Lucratul de acasă care înseamnă mai mult timp petrecut acasă.
  • Numărul de persoane care petrec ziua în același spațiu.
  • Încălzirea locuinței sau a apei folosind o pompă de căldură sau altă sursă de încălzire electrică.
  • Gătitul cu o sursă de electricitate.

În plus, o abordare tehnică cu același obiectiv, implică o serie de decizii și obiceiuri care în timp îți vor aduce atât confortul, cât și economia dorite.

  • În primul rând, este important să găsești echilibrul între consumul de energie electrică și puterea instalată. Acesta este un prim criteriu de atingere a profitabilității unui sistem fotovoltaic.

  • Consumul în proporții cât mai mari a energiei pe care o produci, ceea ce implică reducerea exportului de energie produsă. Mai exact, în loc să trimiți o cantitate mare de energie înapoi în rețeaua la care ești conectat, o folosești la tine acasă și economisești.

  • Iată la ce să fii atent acasă pentru a consuma mai mult din energia pe care o produci. Este recomandat ca activitățile cu consum mare de energie să se desfășoare ziua pentru că pe durata zilei sunt „active” panourile fotovoltaice. În mod cert, aceste obiceiuri nu se pot schimba în totalitate, însă modificările mici pe termen lung pot aduce optimizări relevante - de exemplu:
  • Pornirea mașinii de spălat haine (sau a altui aparat electrocasnic) la ora 16:30 sau în perioada în care soarele încă este pe cer înseamnă că energia produsă din sistemul fotovoltaic se folosește direct de mașina de spălat și nu se exportă în rețea.
  • Aceasta metodă se aplică și pentru încărcarea unei mașini electrice.
  • O altă recomandare privind economia se referă la dispozitivele sau aparatele care rămân pornite, respectiv calculatoarele sau laptopurile pentru care trebuie evitată stare de repaus.

Astfel, cu o bună echilibrare a consumului și producției de energie electrică poți obține reduceri între 80% si 100% la factura de curent.

Încă nu ai ales casa potrivită? Pe homeZZ.ro ai căutarea cu cel mai bun rezultat: Acasă. Poți alege din zeci de mii de proprietăți.

În plus, sistemul fotovoltaic poate fi conectat și cu alte tehnologii regenerabile precum pompele de căldură sau sistemele solare de apă caldă. Aceste tehnologii funcționează bine împreună astfel: sistemul fotovoltaic poate fi sursa de alimentare a pompei de căldură sau pentru încălzirea apei din rezervor.

Ai întrebări? ADC Solar poate fi partenerul tău în alegerea și montajul panourilor potrivite la tine acasă.

Care este cea mai bună temperatură pentru a spăla lenjeria de pat și de a economisi bani. Specialiștii au răspuns...
Când este vacanța de Paște în 2023. Iată cum poți să-ți planifici programul de sărbători
Sărbătorile se apropie și mulți se întreabă deja când este vacanța de Paște în anul...
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2023. Gemenii prind curaj să spună tot ce simt. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2023 spune că Gemenii nu au deloc nevoie de încurajare pentru a...
Parteneri
Zodii care nu știu să lupte pentru iubirea lor. Află ce spun specialiștii
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x