Alternative pentru Teflon: Ce Tipuri de Vase sӑ Folosim

Teflonul a reprezentat o evoluție pentru modul ȋn care au fost gӑtite alimentele. Tigӑile de teflon sunt foarte ușor de curӑțat și nu au nici o problemӑ ȋn ceea ce privește lipitul. Ele au fost apreciate de cӑtre cele mai multe persoane pentru modul simplu de utilizare.

Alternative pentru Teflon: Ce Tipuri de Vase sӑ Folosim (sursa foto: https://shop.emaildesighisoara.ro)

Ȋnsӑ teflonul are anumite probleme ce țin de substanțele prezente ȋn compoziție. Iatӑ care sunt principalele probleme ale teflonului și care sunt alternativele potrivite pentru bucӑtӑrie:

Problemele aduse de teflon

Teflonul a fost construit pȃnӑ ȋn anul 2015 din chimicala PFOA. Aceasta a afectat grav sӑnӑtatea, avȃnd suspiciunea cӑ ar putea declanșa cancerul, afectȃnd zona reproducӑtoare a omului. Este de asemenea extrem de persistent, rӑmȃnȃnd ȋn mediu permanent dupӑ ce a intrat. Trebuie sӑ ne gȃndim la efectul pe care ȋl poate avea asupra apelor, asupra pӑmȃntului și animalelor marine. Ȋn timpul ȋn care este realizat un vas de teflon, majoritatea chimicalelor cancerigene sunt eliminate, ȋnsӑ rӑmȃn mici cantitӑți care nu sunt ușor de sesizat. Dupӑ ce tigaia de teflon se ȋncinge, aceste mici cantitӑți de chimicale periculoase sunt eliberate și ajung ȋn mȃncare. Teflonul este periculos și pentru pӑsӑri, care trebuie scoase din camerӑ ȋn momentul ȋn care se gӑtește acolo. Existӑ multe alternative sӑnӑtoase pentru teflon, prima dintre acestea fiind emailul.

Vasele din email sunt o alternativӑ perfectӑ pentru teflon

Vasele din email sunt o alternativӑ perfectӑ pentru teflon, avȃnd o multitudine de beneficii. Vasele emailate sunt frumoase, rezistente și construite astfel ȋncȃt sӑ fie benefice pentru sӑnӑtatea omului. Ele au o baza care este de obicei din oțel inoxidabil, aluminiu. Aceastӑ bazӑ este de foarte bunӑ calitate și este realizatӑ special pentru a putea fi utilizatӑ ȋn bucӑtӑrie. Oala de la Email de Sighișoara este construitӑ cu 3 straturi de sticlӑ protectoare, iar baza este fӑcutӑ cu un oțel de grosime crescutӑ. Modul de construcție presupune aplicarea primului strat de email, care va fi transformat ȋn sticlӑ prin ardere.

Următoarele douӑ straturi care sunt puse, au rol de protecție și un rol estetic. Culoarea este aici pusӑ ȋn funcție de design-ul ales. Se folosește o temperaturӑ foarte mare pentru a ajunge la o sigilare completӑ a emailului. Astfel, se pune la o tempraturӑ de 800 de grade Celsius. Pentru a vedea oala care are nevoie de minim 25 de oameni pentru a fi construitӑ, poți accesa link-ul urmӑtor: https://shop.emaildesighisoara.ro/vase-emailate/oala-1501p-20.

Emailul este o alternativӑ foarte bunӑ pentru teflon pentru cӑ are calitӑți indiscutabile. Un exemplu poate sӑ fie modul ușor de curӑțare. O oalӑ din email se curӑțӑ de cele mai multe ori chiar și ȋn mașina de spӑlat vase. Dacӑ este spӑlatӑ de mȃnӑ, atunci se pot folosi forme delicate de atingere cu un burete neabraziv. Se spalӑ ȋn apӑ cӑlduțӑ și sӑpun. Vasele din email sunt ușor de ȋntreținut și nu au pericolul de a se strica dacӑ sunt manevrate cu grijӑ. Ele trebuie sӑ nu fie scӑpate sau lovite puternic, pentru a nu se ciobi. Chiar dacӑ sunt ciobite, baza vaselor nu este un pericol pentru sӑnӑtatea omului. Materialele utilizate sunt de obicei oțelul inoxidabil sau aluminiul. Vasele din email sunt estetic frumoase, aducȃnd multӑ culoare oricӑrei mese. Ele pot sӑ fie utilizate la temperaturi mari, medii și joase și pӑstreazӑ foarte bine temperatura pentru mult timp. Pot sӑ fie astfel puse pe masӑ atunci cȃnd se servesc preparate care au nevoie de o anumitӑ temperaturӑ pentru a avea gustul perfect.

Oțelul inoxidabil poate sӑ fie folosit cu ȋncredere ȋn bucӑtӑrie

O altӑ alternativӑ pentru teflon este oțelul inoxidabil. Aceastӑ opțiune este una care are un raport foarte bun calitate-preț. De asemenea este ușor de utilizat, chiar dacӑ nu este nelipicios. Pentru a evita lipirea mȃncӑrii, este bine sӑ pui ulei și sӑ lași sӑ se ȋncingӑ complet ȋnainte de a pune mȃncarea acolo. Poți sӑ alegi sӑ utilizezi și ustensile din metal pentru a ajuta modul ȋn care se amestecӑ mȃncarea.

Fonta este recomandatӑ ca alternativӑ pentru teflon

Deși fonta are o reputație uneori mai puțin plӑcutӑ, ea este o elternativӑ bunӑ pentru teflon. Deși orice oalӑ din fontӑ este grea, ea rezistӑ foarte bine ȋn timp. Dacӑ ai grijӑ sӑ ȋncingi bine oala ȋnainte de a pune mȃncare acidӑ precum roșiile sau lӑmȃile, poți sӑ folosești o asemenea oalӑ ȋntreaga viațӑ.

Mȃncarea poate sӑ fie gӑtitӑ ȋn foarte multe tipuri de recipiente. Materialele din care sunt construite sunt importante pentru a avea o sӑnӑtate bunӑ. De aceea alternativele pentru teflon pot sӑ fie testate și folosite. Emailul este o variantӑ potrivitӑ pentru orice bucӑtӑrie. Vasele din email sunt frumoase, ușor de folosit și de spӑlat. Emailul nu lipește mȃncarea și reține foarte bine cӑldura. Mȃncarea are un gust deosebit, atunci cȃnd este gӑtitӑ ȋntr-o asemenea oalӑ. Alte variante pentru a ȋnlocui teflonul sunt oțelul inoxidabil sau fonta.

Citește și
colaj de imagini cu laurentiu reghecampf, anamaria prodan si mariana pfeiffer
Mariana Pfeiffer o contrazice pe Anamaria Prodan. Cum ar fi început relația impresarei cu Laurențiu Reghecampf
Mariana Pfeiffer o contrazice pe Anamaria Prodan. Cum ar fi început relația impresarei cu Laurențiu Reghecampf
Patrizia Paglieri, Francesco si Irina Fodor, la Asia Express - Drumul Imparatilor
Patrizia Paglieri are un iubit mai tânăr decât ea. Cine e bărbatul cu care concurenta Asia Express are o relație de patru ani
Patrizia Paglieri are un iubit mai tânăr decât ea. Cine e bărbatul cu care concurenta Asia Express are o relație de patru ani
gaura in pamant langa fundatia unei case
O femeie a văzut mișcări suspecte în temelia casei și a chemat ajutoare. A înspăimântat-o ce se afla acolo: ”Am scos 90”
O femeie a văzut mișcări suspecte în temelia casei și a chemat ajutoare. A înspăimântat-o ce se afla acolo: ”Am scos 90”
Mai multe articole
Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri