Amenajarea grădinii: ce flori înfloresc toamna și cum le îngrijești

 
+6 click pentru
galerie

Toamna se numără bobocii, dar și florile care pot conferi grădinii tale un aspect inedit. Amenajarea grădinii pe timp de toamnă este la fel de importantă ca în orice alt anotimp, existând flori specifice fiecărui sezon. Iată ce flori înfloresc toamna și cum le îngrijești pentru a te bucura de o grădină mereu veselă și... înfloritoare.

1. Crizantema:

Este considerată regina florilor de toamnă, înrudită cu daliile, gălbenelele, margaretele, fiind asemănătoare florilor de primăvară. Există zeci de soiuri de crizanteme, de diferite culori, care rezistă până în luna octombrie târziu. Vezi AICI Cum îngrijești crizantemele, cele mai frumoase flori de toamnă, în grădină și în ghiveci

2. Brânduşa de toamnă

Această floare cu care îți poți amenaja grădina pe timp de toamnă face parte din familia Liliacee și crește, în special, în poieni, zone deluroase şi montane. În grădini este cultivată mai mult ca plantă medicinală. Brândușă de toamnă nu este pretențioasă, așa că o poți cultivă în diferite zone ale grădinii, pe suprafețe bine luminate, dar și în penumbră. Totodată, nu are nevoie de o cantitate mare de apa (udările se fac periodic) decât în condiții de secetă extinsă. 

3. Anemona

Anemonele sunt flori frumoase, colorate, care înfloresc de la începutul lunii septembrie și până la sfârșitul lui octombrie. Nu sunt flori pretențioase, așadar nu necesită o îngrijire aparte. Aceste flori preferă răcoarea, așadar rezistă la temperaturile scăzute. 

4. Florile de piatră

Aceste flori sunt frumoase și strălucitoare, cum ar fi roşu, portocaliu, roz, galben şi alb, însă extrem de rezistente. Se înmulţesc prin seminţe, în martie şi aprilie, dar şi prin cele căzute după perioada de înflorire direct pe sol. Înfloresc din mai şi până toamna târziu. 

5. Gladiola

Una dintre cele mai elegante flori este gladiola, o adevărată încântare pentru ochi. O găsești în nuanțe diverse și se adaptează oricărui mediu din jur. Gladiolele sunt mari iubitoare de soare.

Citește și:

Lacrima Maicii Domnului, floarea care produce mir. De ce s-o ai în casă și grădinăfacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI