Antena Căutare

Amenajarea livingului - ghid pentru confort sporit

Casa sau apartamentul reprezintă pentru noi locul unde vrem să ne întoarcem cu drag de la muncă sau școală, să petrecem timpul alături de cei dragi, un loc unde să ne relaxăm și să ne încărcăm bateriile.

Amenajarea livingului - ghid pentru confort sporit Galerie
Amenajarea livingului - ghid pentru confort sporit. | pexels.com

O mare parte din timp o petrecem în living, de aceea, este foarte important ca acesta să fie amenajat corect și armonios. Găsești mai jos câteva idei esențiale pentru a crea confort maxim în casa ta.

Funcționalitate

Livingul poate avea mai multe funcții. Astfel, poate fi un loc pentru a mânca, loc de relaxare, socializare sau chiar pentru a munci. Trebuie să stabilești mai întâi ce funcționalitate va avea livingul tău. Este posibil să ai alegi între masă sau birou, canapea sau scaune, televizor sau șemineu.

Dimensiuni living

În cazul în care ai un living mare, poți opta pentru o funcționalitate multiplă. Astfel, cu ajutorul mobilierului, poți separa livingul, de exemplu, în zona de luat masa și zonă de relaxare. Dacă este vorba de un living mai mic, trebuie să ții cont de culori, dimensiunea mobilierului pe care îl dorești și lumină. Optează pentru un număr mai mic de piese de mobilier, cum ar fi un colțar în locul canapelelor clasice și a scaunelor. De asemenea, alege obiecte de mobilier multifuncționale.

Alege un centru al activităților

Amenajarea livingului - ghid pentru confort sporit

Amenajarea livingului - ghid pentru confort sporit.

pixabay.com

În cazul în care livingul este destinat în principal relaxării și vizionării filmelor și emisiunilor de divertisment, accentul este pus pe televizor și mobila va fi aranjată în jurul acestuia. Astfel, canapeaua trebuie plasată vis-a-vis de televizor, la distanță corectă, de aproximativ 3 metri. Nu uita și de poziționarea acestuia pe perete. Unghiul de vizualizare nu trebuie să depășească 30°.

Dacă vrei ca livingul să fie un spațiu pentru socializare, atunci e bine să pui accent pe un șemineu. Mobilierul poate fi aranjat în jurul acestuia, în semicerc.

Ține cont de planul locuinței

După ce ai decis funcționalitatea livingului, înainte de a amplasa piesele de mobilier, analizează cum te vei deplasa prin cameră. Dacă accesul la alte camere se face prin living, atunci e bine să amplasezi mobilierul într-un fel care să permită acces ușor prin cameră, dar,

în același timp, să nu deranjeze oamenii care se uită la televizor. Într-un living mare acest lucru se face ușor prin divizarea acestuia cu ajutorul rafturilor sau a canapelei.

Nu uita de masa de cafea

Măsuța de cafea este un articol indispensabil pentru confort în living. Este perfectă pentru a savura o ceașcă de cafea în timpul filmului preferat, pentru a citi un ziar sau pentru a petrece timp cu prietenii. Ai grijă ca masa să fie de înălțime potrivită, adică un pic mai mică decât înălțimea șezutului scaunelor sau canapelei. Lungimea mesei nu trebuie să depășească două treimi din lungimea canapelei. Este importantă și distanța dintre masă și canapea. Invitații tăi trebuie să aibă acces ușor la masă fără a se ridica. În același timp, lasă suficient spațiu pentru picioare.

Folosește covoare

Amenajarea livingului - ghid pentru confort sporit

Amenajarea livingului - ghid pentru confort sporit.

pixabay.com

Pentru a defini zona de socializare sau zona din jurul televizorului, e bine să folosești un covor. O greșeală mare pe care o fac mulți este să aleagă un covor prea mic. Ține minte că mobilierul trebuie să fie amplasat pe covor. Dacă spațiul este mic, atunci ai grijă ca măcar picioarele din față ale canapelei, fotoliului, scaunelor etc. să fie pe covor.

Alte accesorii

Dacă vrei să folosești tablouri sau fotografii, trebuie să ții cont de dimensiuni. Nu se recomandă să așezi o poză mică pe peretele din spatele canapelei. Optează pentru dimensiuni mai mari, până la două treimi din lungimea canapelei. Poți folosi un grup de tablouri sau fotografii, iar dacă vrei neapărat să folosești o imagine mai mică, alege o ramă mai mare.

Lumina, de asemenea, nu trebuie neglijată. Combină mai multe tipuri de corpuri de iluminat, suspendate, lămpi de podea, de perete și de masă. Cu ajutorul luminii, livingul mic poate părea mai mare, poți accentua anumite zone ale camerei sau anumite piese de artă.

Un living ideal este cel care se potrivește nevoilor tale și a modului tău de trai. Folosind ideile de mai sus, fii sigur că vei crea un spațiu perfect, care te va face să vii acasă cu mare drag în fiecare zi!

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x