Antena Căutare

Ce poarta trebuie sa aleg pentru curtea casei mele?

In cazul in care tocmai v-ati construit o casa, cu siguranta veti dori sa aveti un gard aspectuos si o poarta moderna, asa ca recomandarea noastra este sa va indreptati atentia spre porti automate.

In cazul in care tocmai v-ati construit o casa, cu siguranta veti dori sa aveti un gard aspectuos si o poarta moderna, asa ca recomandarea noastra este sa va indreptati atentia spre porti automate.

Portile automate sunt utilizate pentru a controla accesul intr-o zona securizata. Cel mai frecvent, aceste porti automate sunt folosite la intrarea in cladire si sunt folosite pentru a controla accesul vehiculelor, dar ele pot fi intalnite si de pe santier. De exemplu, o fabrica de productie poate utiliza o poarta automata la intrarea principala. Toate vehiculele care intra si ies din uzina trebuie sa faca acest lucru prin poarta automata.

Portile automate sunt, de-asemenea utilizate in spatiile interioare dintr-o unitate. De exemplu, portile automate sunt utilizate in mod obisnuit in interiorul unui garaj pentru a separa zonele de parcare angajate de zonele publice ale garajului.

Componentele unei porti automate

Portile automate sunt alcatuite din doua componente de baza:

Poarta: Poarta este obiectul fizic care este mutat pentru a permite si pentru a bloca accesul intr-o incapere. Cele mai multe porti folosite in aplicatii comerciale sunt realizate fie din fier ornamental, fie din lant, si sunt proiectate, de obicei, pentru a se potrivi cu gardul adiacent unde este instalata poarta.

Operatorul de poarta: Operatorul poarta este masina care misca poarta pentru a o deschide. Operatorii de porti sunt alimentati electric si pot fi actionati cu lant, cu angrenaj sau hidraulic.

Tipuri de porti automate

Exista cateva tipuri de porti automate utilizate in mod obisnuit, iar in continuare vom discuta despre fiecare in parte, pentru ca atunci cand veti contacta o firma specializata in automatizare porti, sa stiti ce tip de poarta trebuie sa comandati.

Poarta glisanta

Poarta glisanta este probabil cea mai frecvent utilizata tip de poarta automata in aplicatii comerciale usoare. Poarta glisanta este montat paralel cu interiorul gardului si aluneca orizontal inapoi si in fata pentru a se deschide. Poarta glisanta foloseste role pe partea inferioara a portii pentru a o sustine. Aceste role se plimba de obicei de-a lungul unei piste metalice care a fost instalata de-a lungul pamantului pentru deschiderea portii.

Deoarece acest tip de poarta foloseste role care trebuie sa ruleze de-a lungul pamantului, pot exista probleme cu blocarea rolelor de zapada, gheata sau mizerie. Rolele pot fi, de asemenea, o sursa de frecare, ceea ce face ca operatorul portii sa munceasca mai mult pentru a deschide si a inchide poarta.

Poarta Cantilever

Poarta Cantilever este similara cu poarta glisanta, dar nu utilizeaza role care aluneca de-a lungul solului pentru a o sustine. In schimb, portiunea de consola este sustinuta de sine care se deplaseaza de-a lungul interiorului structurii gardului. Portile cantilever trebuie sa fie mult mai largi decat portile de alunecare, pentru a oferi o sectiune de-a lungul structurii gardului la care poarta este sustinuta. Aceasta sectiune este numita "contrabalansare" si este de obicei cel putin 1/2 din latimea deschiderii portii.

Poarta Swing

Portitele cu balamale sunt articulate pe o parte si se deschid si se inchid ca o usa. Portitele de tip swing traverseaza in mod obisnuit un arc de 90 de grade intre pozitiile lor deschise si cele inchise. Portitele pot fi constituite dintr-o singura componenta sau doua componente.

Portile Swing sunt cele mai frecvent utilizate in aplicatii rezidentiale datorita costurilor lor reduse si usurintei de instalare.

Vertical Gate Lift

Aceste porti se deplaseaza vertical si in sus pentru a se deschide. O asemenea poarta trebuie ridicata suficient de mare pentru a permite vehiculelor sa treaca sub ea. Acest tip de poarta necesita instalarea turnurilor verticale inalte pe fiecare parte a deschiderii portii.

Poarta bi-pliantaPortile bi-pliante sunt formate din doua panouri care sunt articulate impreuna. Cand sunt activate, aceste panouri de porti se indoaie pentru a permite accesul. Cel mai frecvent, portile bi-pliante sunt folosite in perechi, cu o pereche utilizata pe fiecare parte a deschiderii portii. Unele modele necesita o pista de-a lungul fiecarei portiuni de sus sau de jos a portii.

Portile bi-pliante necesita doar o amprenta mica si sunt adesea o alegere buna atunci cand spatiul este limitat. Multe porti bi-pliante au viteze de deschidere si inchidere relativ rapide. Din cauza numeroaselor posibile puncte de prindere posibile cu acest tip de poarta, adesea sunt necesare consideratii suplimentare privind siguranta.

3 proiecte Do It Yourself care îți vor împrospăta locuința... Flori de grădină: Ce flori îți înveselesc grădina în aprilie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x