Antena Căutare

Ce reprezintă petele de culoare roz care apar pe rosturile dintre plăcile de gresie și faianță în baie. Sfaturile experților

Fiecare gospodină are o gamă întreagă de produse de curățenie special destinate pentru fiecare element din casă, pentru baie sau bucătărie, pentru obiectele sanitare, cadă, parchet, gresie, aragaz sau hotă.

depunere roz pe placile de faianta
Fiecare gospodină are o gamă întreagă de produse de curățenie special destinate pentru fiecare element din casă, pentru baie sau bucătărie, pentru obiectele sanitare, cadă, parchet, gresie, aragaz sau hotă. | Shutterstock

Atunci când o femeie începe procesul de curățenie, de regulă ea se organizează pe zone ale casei, alegând produsele eficiente care să ajute la îndepărtarea murdăriei. Cu toate acestea, există unele tipuri de murdării despre care nimeni nu știe nimic și dacă nu știm cum se formează, ne e greu să aflăm cu ce produse le putem curăța.

Ce e depunerea roz de pe plăcile de gresie și faianță

Experții ne vorbesc despre curățarea rosturilor de la gresie și faianță atunci când apar acele pete de culoare rozalie. Se pare că această murdărie de culoare rozalie nu apare doar pe gresie și faianță, dar poate apărea și în cabina de duș sau în vasul de toaletă.

Citește și: Cum cureți rapid tigaia sau oala de negreală dacă ai ars mâncarea. Scapi ușor de murdărie cu ingredintele pe care le ai in casa

Articolul continuă după reclamă

Această murdărie poate fi mai greu de curățat și de aceea unele gospodine renunță și nu insistă să spele aceste urme rozalii din baie. Pe lângă faptul că e murdărie, această substanță este una periculoasă pe care nu ar trebui să o ignorăm.

Murdăria de culoare roz se numește științific Serratia marcescens și apare în zone cu umezeală crescută. Știm cu toții că baia poate deveni un mediu propice având în vedere că umezeala se formează ori de câte ori facem duș.

Clorul din apa de la robinet poate împiedica formarea acestei substanțe roz pe suprafețe precum gresie, faianță și cabina de duș. Dacă, însă, ți-ai montat un filtru pentru apă, atunci vei îndepărta surplusul de clor din apă, potrivit Reader's Digest.

Bacteria care dezvoltă această substanță roz poate duce la pneumonie, infecții cutanate și infecții urinare. Tocmai de aceea, este foarte important să cureți acest tip de murdărie folosind dezinfectante care conțin clor.

Citește și: Cum programezi mașina de spălat rufe pentru a diminua facturile la energie electrică. Acest truc te va ajuta să economisești

De asemenea, pentru a preveni formarea acestei depuneri rozalii în vasul de toaletă, poți turna periodic clor în rezorul vasului de toaletă pentru a te asigura că atunci când tragi apa, toaleta ta se va dezinfecta pe loc.

Cum prevenim depunerile de mucegai în gospodărie

În spațiile nearisite și neventilate, mucegaiul înflorește rapid și e dificil să scăpați de el, indiferent de soluțiile folosite. Uneori, după o vreme mucegaiul revine în aceleași locuri, chiar dacă inițial părea că dispăruse.

Uneori e dificil să găsești cauza mucegaiului, în special când acesta reapare. Dacă nu e eliminat imediat, mucegaiul poate dăuna stării de sănătate și poate cauza astm sau eczema pe piele.

Specialiștii ne sfătuiesc să păstrăm pachețelele de silicat gel din cutiile cu încălțăminte pentru că ne pot fi de ajutor. Dacă pui pe marginea pervazului câteva astfel de pliculețe, atunci condensul care se va scurge pe geam, va fi absorbit în acest silicat, prevenind formarea mucegaiului la rosturi sau garnituri.

Citește și: 5 greșeli pe care le poți face atunci când cureți podeaua din lemn

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog Sambata, 08.06.2024, 15:30
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x