- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Atunci când o femeie începe procesul de curățenie, de regulă ea se organizează pe zone ale casei, alegând produsele eficiente care să ajute la îndepărtarea murdăriei. Cu toate acestea, există unele tipuri de murdării despre care nimeni nu știe nimic și dacă nu știm cum se formează, ne e greu să aflăm cu ce produse le putem curăța.
Ce e depunerea roz de pe plăcile de gresie și faianță
Experții ne vorbesc despre curățarea rosturilor de la gresie și faianță atunci când apar acele pete de culoare rozalie. Se pare că această murdărie de culoare rozalie nu apare doar pe gresie și faianță, dar poate apărea și în cabina de duș sau în vasul de toaletă.
Această murdărie poate fi mai greu de curățat și de aceea unele gospodine renunță și nu insistă să spele aceste urme rozalii din baie. Pe lângă faptul că e murdărie, această substanță este una periculoasă pe care nu ar trebui să o ignorăm.
Murdăria de culoare roz se numește științific Serratia marcescens și apare în zone cu umezeală crescută. Știm cu toții că baia poate deveni un mediu propice având în vedere că umezeala se formează ori de câte ori facem duș.
Clorul din apa de la robinet poate împiedica formarea acestei substanțe roz pe suprafețe precum gresie, faianță și cabina de duș. Dacă, însă, ți-ai montat un filtru pentru apă, atunci vei îndepărta surplusul de clor din apă, potrivit Reader's Digest.
Bacteria care dezvoltă această substanță roz poate duce la pneumonie, infecții cutanate și infecții urinare. Tocmai de aceea, este foarte important să cureți acest tip de murdărie folosind dezinfectante care conțin clor.
De asemenea, pentru a preveni formarea acestei depuneri rozalii în vasul de toaletă, poți turna periodic clor în rezorul vasului de toaletă pentru a te asigura că atunci când tragi apa, toaleta ta se va dezinfecta pe loc.
Cum prevenim depunerile de mucegai în gospodărie
În spațiile nearisite și neventilate, mucegaiul înflorește rapid și e dificil să scăpați de el, indiferent de soluțiile folosite. Uneori, după o vreme mucegaiul revine în aceleași locuri, chiar dacă inițial părea că dispăruse.
Uneori e dificil să găsești cauza mucegaiului, în special când acesta reapare. Dacă nu e eliminat imediat, mucegaiul poate dăuna stării de sănătate și poate cauza astm sau eczema pe piele.
Specialiștii ne sfătuiesc să păstrăm pachețelele de silicat gel din cutiile cu încălțăminte pentru că ne pot fi de ajutor. Dacă pui pe marginea pervazului câteva astfel de pliculețe, atunci condensul care se va scurge pe geam, va fi absorbit în acest silicat, prevenind formarea mucegaiului la rosturi sau garnituri.
Citește și: 5 greșeli pe care le poți face atunci când cureți podeaua din lemn