Antena Căutare

Ce reprezintă petele de culoare roz care apar pe rosturile dintre plăcile de gresie și faianță în baie. Sfaturile experților

Fiecare gospodină are o gamă întreagă de produse de curățenie special destinate pentru fiecare element din casă, pentru baie sau bucătărie, pentru obiectele sanitare, cadă, parchet, gresie, aragaz sau hotă.

Fiecare gospodină are o gamă întreagă de produse de curățenie special destinate pentru fiecare element din casă, pentru baie sau bucătărie, pentru obiectele sanitare, cadă, parchet, gresie, aragaz sau hotă.

Shutterstock

Atunci când o femeie începe procesul de curățenie, de regulă ea se organizează pe zone ale casei, alegând produsele eficiente care să ajute la îndepărtarea murdăriei. Cu toate acestea, există unele tipuri de murdării despre care nimeni nu știe nimic și dacă nu știm cum se formează, ne e greu să aflăm cu ce produse le putem curăța.

Ce e depunerea roz de pe plăcile de gresie și faianță

Experții ne vorbesc despre curățarea rosturilor de la gresie și faianță atunci când apar acele pete de culoare rozalie. Se pare că această murdărie de culoare rozalie nu apare doar pe gresie și faianță, dar poate apărea și în cabina de duș sau în vasul de toaletă.

Citește și: Cum cureți rapid tigaia sau oala de negreală dacă ai ars mâncarea. Scapi ușor de murdărie cu ingredintele pe care le ai in casa

Această murdărie poate fi mai greu de curățat și de aceea unele gospodine renunță și nu insistă să spele aceste urme rozalii din baie. Pe lângă faptul că e murdărie, această substanță este una periculoasă pe care nu ar trebui să o ignorăm.

Murdăria de culoare roz se numește științific Serratia marcescens și apare în zone cu umezeală crescută. Știm cu toții că baia poate deveni un mediu propice având în vedere că umezeala se formează ori de câte ori facem duș.

Clorul din apa de la robinet poate împiedica formarea acestei substanțe roz pe suprafețe precum gresie, faianță și cabina de duș. Dacă, însă, ți-ai montat un filtru pentru apă, atunci vei îndepărta surplusul de clor din apă, potrivit Reader's Digest.

Bacteria care dezvoltă această substanță roz poate duce la pneumonie, infecții cutanate și infecții urinare. Tocmai de aceea, este foarte important să cureți acest tip de murdărie folosind dezinfectante care conțin clor.

Citește și: Cum programezi mașina de spălat rufe pentru a diminua facturile la energie electrică. Acest truc te va ajuta să economisești

De asemenea, pentru a preveni formarea acestei depuneri rozalii în vasul de toaletă, poți turna periodic clor în rezorul vasului de toaletă pentru a te asigura că atunci când tragi apa, toaleta ta se va dezinfecta pe loc.

Cum prevenim depunerile de mucegai în gospodărie

În spațiile nearisite și neventilate, mucegaiul înflorește rapid și e dificil să scăpați de el, indiferent de soluțiile folosite. Uneori, după o vreme mucegaiul revine în aceleași locuri, chiar dacă inițial părea că dispăruse.

Uneori e dificil să găsești cauza mucegaiului, în special când acesta reapare. Dacă nu e eliminat imediat, mucegaiul poate dăuna stării de sănătate și poate cauza astm sau eczema pe piele.

Specialiștii ne sfătuiesc să păstrăm pachețelele de silicat gel din cutiile cu încălțăminte pentru că ne pot fi de ajutor. Dacă pui pe marginea pervazului câteva astfel de pliculețe, atunci condensul care se va scurge pe geam, va fi absorbit în acest silicat, prevenind formarea mucegaiului la rosturi sau garnituri.

Citește și: 5 greșeli pe care le poți face atunci când cureți podeaua din lemn

Cupluri zodiacale care devin mai puternice peste ani. Dragostea lor durează o viață întreagă
În „baletul cosmic”, anumite perechi zodiacale se angajează într-un dans care se...
Horoscopul zilei de 5 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să renunțe la mediul online. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 5 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să renunțe la mediul...
Parteneri
Cel mai bun smoothie antiinflamator. Nutriționiștii îl recomandă pentru micul dejun
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x