Antena Căutare

(P) De ce este important să îţi încălzeşti locuinţa chiar şi atunci când nu eşti acasă?

Temperaturile de iarnă pot duce la probleme precum ţevile îngheţate, inundaţii şi alte daune generate de apă. Unii oameni ar putea crede că temperaturile de iarnă nu vor cauza probleme, dar chiar şi scăderea sub 7 grade poate duce la pagube.

Temperaturile de iarnă pot duce la probleme precum ţevile îngheţate, inundaţii şi alte daune generate de apă

Chiar dacă nu eşti acasă, va trebui să utilizezi încălzirea. Căldura nu este gratuită, dar este mult mai ieftin să-ţi ţii casa goală caldă decât să repari daune grave mai târziu. Poate fi tentant opreşti centrală. La urma urmei, nimeni nu este acolo să se plângă de frig. Cu toate acestea, temperaturile scăzute cauzează trei probleme principale pentru casele neîncălzite: ţevi îngheţate, inundare, deteriorarea elementelor din lemn şi textile din cauza apei.

Setaţi centrală termică pe gaz la o temperatură rezonabilă cât sunteţi plecaţi

Dacă aveţi centrale termice pe gaz acestea trebuie să fie setate la o temperatură decentă pentru interior. Aceasta nu ar trebui să fie mai mică de 10 grade, pentru a evita îngheţul. În felul acesta, nu există riscul de a dezvolta mucegai şi nici nu vor apărea probleme din cauza temperaturilor prea scăzute. Ţevile nu vor îngheţa şi nu s vor sparge.

Casele neîncălzite ajung în mod natural la aceeaşi temperatură ca şi în aer liber în timp. Chiar şi cea mai bună casa izolată se va răci lent pe măsură ce se apropie iarnă. Căldura scapa încet prin crăpături, orificii de ventilaţie şi chiar prin pereţii solizi. Rezultatul este o casă care nu-şi mai poate proteja instalaţiile sanitare.

Articolul continuă după reclamă

Când ţevile tale se răcesc prea mult, te confrunţi cu una dintre două posibilităţi: fie vor îngheţa, fie vor crăpa şi se vor scurge. Singura modalitate de a preveni acest lucru este să împiedicaţi ţevile să se răcească prea mult. Încălzirea proprietăţii suficient pentru a menţine instalaţiile sanitare în pereţi deasupra îngheţului este cel mai simplu mod de a gestiona asta.

Chiar dacă ţevile tale nu îngheaţă sau crăpa, temperaturile scăzute duc la probleme de umiditate.

Care este cea mai bună temperatura pentru o casă goală?

Din fericire, nu trebuie să-ţi încălzeşti foarte mult casa pentru a o proteja de intemperii. Puteţi păstra o casă goală la 10-11 grade pentru a o menţine în siguranţă.

Setaţi termostatul la temperatura potrivită. 10 grade este o temperatură sigură în aproape fiecare casă. Asiguraţi-vă că încălzitorul este setat pe automat, astfel încât să pornească numai atunci când temperaturile scad sub acest prag. Acest lucru vă va ajuta să menţineţi costurile de încălzire scăzute.

Dacă prin casă aerul circula în toate direcţiile, facturile tale de încălzire vor fi vertiginoase, indiferent de situaţie. Izolarea corectă a casei va ajuta la menţinerea facturilor scăzute, deoarece nu veţi pierde atât de multă căldură în exterior.

De la probleme la instalaţii sanitare până la deteriorarea generată de condens, o casă goală neîncălzita poate dezvolta tot felul de probleme cu apă. Menţinerea casei la o temperatură stabilă de 10 grade va ajuta la menţinerea sub control a apei de toate tipurile şi în toate anotimpurile.

Fii Happy de Crăciun! Înscrie-te în concurs și poți câștiga un brad de Crăciun...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x