Specialiștii sunt de părere că ar trebui să foloseşti frigiderul doar ca măsură temporară pentru a avea grijă ca alimentele pe care urmează să le consumi să nu se altereze.
Dacă cumperi banane verzi și le păstrezi în frigider crezând că în felul acesta nu se vor coace aşa rapid ca atunci când le ţii afară, să ştii că la temperaturi scăzute ele putrezesc.
Usturoiul la frigider va înmuguri iar textura se va transforma într-una cauciucată nemaiputând fi folosit în scop culinar. Din aceeaşi categorie ca şi bananele face parte şi ceapa. Ambele produse păstrate la frigider vor putrezi şi se vor altera înainte să apuci să le foloseşti.
Într-adevăr temperaturile scăzute încetinesc procesul de maturare, dar ţine cont şi de faptul că atât umezeala cât şi frigul vor facilita procesul de putrefacţie.
De fiecare dată când mergi la cumpărături în această perioadă nu ai cum să nu te întorci acasă cu un pepene, fie el galben sau verde, iar o felie de pepene de la frigider pare să fie tot ce ai nevoie când afară e caniculă. Ei bine, dacă obişnuieşti să depozitezi pepenele la frigider mai ales după ce l-ai tăiat, trebuie să ştii că acesta îşi pierde din calităţile sale antioxidante.
Roşiile de asemenea fac parte din categoria alimentelor care îşi pierd gustul, vor deveni mai moi şi mai făinoase. Deci nici pentru ele frigiderul nu reprezintă cea mai bună alegere. Află pe clicksanatate.ro ce se întâmplă dacă ţii la frigider pâinea, cartofii sau cafeaua! Simptomele celor mai frecvente boli de oase.
Pe Lajumate.ro găsești peste 2.200 de anunțuri cu produse alimentare scoase la vânzare la prețuri accesibile pentru toate buzunarele.
Papucii și sandalele cu puf încălțămintea momentului... 5 trucuri pentru a nu lua în greutate în timpul vacanței...