Ceaiul este, de obicei, cea mai la îndemână alegere atunci când oamenii se confruntă cu o problemă de sănătate. De altfel, unii oameni consumă ceai în fiecare zi, iar gustul său poate deveni chiar plăcut dacă îl combinați cu puțină miere sau lămâie. Însă, dacă alegerea dumneavoastră este chiar ceaiul de măceșe, iată ce trebuie să știți despre beneficiile pe care le aduce asupra organismului, dar și despre contraindicații.
Citește și: Măceșele, sursa naturală de vitamina C și nu numai. Proprietăți, beneficii și rețete din măceșe.
Motivul pentru care este bine să bei ceai de măceșe. Băutura combate răceala și îți protejează ficatul
Măceșele conțin de 50 de ori mai multă vitamina C în comparație cu citricele, potrivit Spynews. Acest tip de ceai este recomandat pentru ameliorarea simptomelor provocate de răceală și gripă. Dacă îl veți consuma regulat, ceaiul de măceșe vă va întări sistemul imunitar și implicit, vă va ține mai departe de răceală.
Ceaiul de măceșe previne și scade tensiunea arterială sistolică sau diastolică, potrivit aceeași surse citate mai sus. Cu atât mai mult, ceaiul de măceșe vă protejează ficatul, în cazul în care aveți un stil de viață nesănătos.
Citește și: Ceaiuri pentru constipație și alte remedii naturiste care funcționează
Ceaiul de măceșe este recomandat și în cazul stărilor de anxietate sau cele depresive. O ceașcă de ceai de măcește promite să vă scape complet de stările negative, datorită faptului că este bogat în flavonoizi, care te ajută să te relaxezi.
Ceaiul de măceșe promite să reducă riscul obezității și vă ajută să aveți o digestie bună. Unele persoane îl consumă și pentru reducerea durerilor. Acest ceai este recomandat ca un remediu, deoarece are proprietăți analgezice.
Citește și: Cum faci acasă pastă de măceșe. Rețetă de gem de măceșe
Care sunt contraindicațiile ceaiului de măceșe. De ce trebuie să țineți neapărat cont atunci când îl consumați
Ceaiul de măceșe poate fi consumat doar în cure de câte două-trei săptămâni. În momentul în care îl preparați, cel mai bine este să dați la o parte semințele, pentru că vă pot afecta sistemul digestiv.
Ceaiul de măceșe nu este recomandat pentru persoanele care au diabet sau pentru cei care urmează un tratament pentru hipertensiune. Foarte important, femeile însărcinate nu au voie să îl consume, pentru că există șanse să se ajugă la inducerea menstruației.
Citește și: Ceai de hibiscus: beneficii și efecte adverse asupra organismului
De ce este bine să consumi ceai de pătlagină. Planta pe care o găsești în grădină și despre care nu știai câte beneficii... Care sunt alimentele care pot fi consumate în siguranță și după ce expiră. Ce recomandă specialiștii pentru a evita risi...