Căutare Live

Cum să-ți setezi rezoluțiile pentru noul an și cum să le duci la îndeplinire

Venirea noului an reprezintă pentru mulți o oportunitate de a pune în aplicare anumite rezoluții și de a îndeplini unele promisiuni de ordin personal și profesional. Pentru că Anul Nou ne oferă sentimentul unui nou început, considerăm că este mult mai ușor să realizăm lucrurile propuse cu această ocazie și avem o motivație mai mare de a duce totul la bun sfârșit.

Rezoluții anul nou

Shutterstock

Deși toți ne facem planuri prin care să ne îmbunătățim viața începând cu ziua de 1 ianuarie, punerea lor în aplicare se poate dovedi cu adevărat dificilă. Însă principalul motiv pentru care implementarea rezoluțiilor pentru noul an nu se desfășoară exact cum ne-am fi dorit nu este lipsa de motivație, ci faptul că ne pierdem în zeci de obiective pe care ne este imposibil să le atingem.

În cele ce urmează te ajutăm să-ți structurezi rezoluțiile pentru 2020 în funcție de valorile tale. Iată patru aspecte personale și profesionale pe care le poți îmbunătăți în anul ce urmează.

Sănătatea

Chiar dacă nu ne confruntăm cu o problemă medicală serioasă, este foarte important să ne asigurăm că în noul an vom face tot ce ne stă în putință pentru a rămâne sănătoși și pentru a avea puterea de a-i susține pe cei dragi.

Nu te rezuma la o singură rezoluție precum „Din acest an voi renunța la fumat!”, ci ia toate deciziile care te vor ajuta să rămâi sănătos sau să fii protejat financiar în cazul neprevăzutului. Poți adopta un regim alimentar sănătos, poți renunța la obiceiurile nocive precum fumatul și consumul de alcool sau te poți prezenta mai des la medic pentru controale de sănătate. De asemenea, ai putea să te asiguri că ești protejat financiar în cazul apariției unor probleme medicale încheind o asigurare de sanatate.

Relații personale

După sănătate, cele mai importante lucruri sunt familia și dezvoltarea relațiilor personale. Pentru că fiecare om funcționează cel mai bine atunci când este înconjurat de prieteni și de familie, este important să pui accent pe acest aspect și să faci toate eforturile posibile pentru a-l dezvolta cât mai mult.

Astfel, pentru 2020 ți-ai putea propune să petreci mai mult timp cu familia și cu prietenii și să aveți cât mai multe activități comune, pentru a te putea bucura de fiecare moment petrecut alături de aceștia. De asemenea, îți poți seta ca rezoluție găsirea unui partener sau, de ce nu, să te căsătorești.

Dezvoltarea personală

Pe lângă relaționarea cu cei din jur, dezvoltarea personală este un alt aspect important pentru fiecare individ. Atunci când atingi un nivel înalt de dezvoltare personală, vei putea să te simți în control deplin asupra propriei tale vieți și vei putea lua, în mod conștient, decizii importante care ți-ar putea schimba viața în bine. Procesul de dezvoltare personală este unul îndelungat și poate fi dificil. De regulă, durează mai mult de un an și presupune foarte multe activități și introspecție continuă.

Pentru a crește pe plan personal, ai putea să ieși mai mult în natură, să înveți să-ți gestionezi timpul într-un mod cât mai eficient, să-ți îmbunătățești cultura generală și să-ți dezvolți gândirea critică, totul pentru a putea fi mai sigur pe tine în relaționarea cu ceilalți. Citește cât mai multe cărți despre evoluția personală și fă alegeri prin care să te înconjori de pozitivitate.

Carieră

Citește și
Colaj cu concurneții de la Asia Express, sezonul 4 și ediția speciala de la Chefi la cuțite
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
Florian Munteanu imbracat in costum si fluturand steagul romanesc
Florian Munteanu, fost pugilist devenit actor la Hollywood, flutură steagul românesc și antrenează luptători pentru filme
Florian Munteanu, fost pugilist devenit actor la Hollywood, flutură steagul românesc și antrenează luptători pentru filme
felicitare cu urare de la multi ani romania de 1 decembrie
Felicitări pentru Ziua României.Spune într-un mod inedit ”La mulți ani, România”/ ”La mulți ani români” de 1 Decembrie
Felicitări pentru Ziua României.Spune într-un mod inedit ”La mulți ani, România”/ ”La mulți ani români” de 1 Decembrie
Mai multe articole

Pe lângă aspectele care te completează ca om, probabil că îți dorești să avansezi și în plan profesional, fie la locul de muncă, fie în afacerile în care ești implicat. Probabil că ți-ai făcut deja un plan de carieră pe termen lung, însă nu ar strica să-ți ajustezi puțin acest plan, pentru a reuși să avansezi mai repede.

Cel mai eficient mod de a evolua în carieră este prin a învăța să-ți măsori succesul și să-ți descoperi punctele forte pentru a le putea exploata cât mai mult. Setează-ți mereu obiective cât mai mari pentru următorul an și, în cazul în care simți că actual job nu îți aduce satisfacție, poți să te gândești chiar la schimbarea acestuia.

Dacă ești organizat și îți setezi obiective clare pentru noul an, vei putea să-ți schimbi viața în bine și te vei putea simți în control deplin atât asupra deciziilor pe care le iei, cât și asupra direcției în care viața ta se îndreaptă.

Sursa foto: Shutterstock

Cum pot evita amenzile de mediu retailerii?... Idei pentru 2020: Cum să aducem armonie în casă...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri