Live acumChefi la cutite
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Dieta care a ajutat-o pe Regina Elisabeta să trăiască 94 de ani. Ce alimente mănâncă zilnic 

Darren McGrady, unul dintre bucătarii personali ai Reginei Elisabeta a II-a, a dezvăluit că aceasta nu a fost niciodată o mare gurmandă și că, în majoritatea timpului, preferă să mănânce aceleași preparate sau alimente. 

Regina Elisabeta a II-a, Windsor, Marea Britanie

Hepta

Potrivit corespondenților regali, suverana Marii Britanii preferă să mănânce la micul dejun cereale și adoră tortul de ciocolată.

Deși publicul este tentat să creadă că Regina Marii Britanii are gusturi cel puțin sofisticate, în realitate dieta ei este una destul de simplă.

Ceai

Diminețile Reginei încep cu o ceașcă de ceai fierbinte, preparat proaspăt cu puțin lapte și neîndulcit. Earl Grey sau Darjeeling se numără printre preferatele sale. Fiecare ceașcă de ceai vine însoțită de biscuiți, pe care suverana îi consumă înainte de a servi micul dejun.

Cereale

Elisabeta a II-a iubește brandul de cereale Special K și consumă la micul dejun un bol din acest sortiment.

Căpșuni

Legumele și fructele proaspete, culese din grădinile reședințelor sale, ocupă un loc special în preferințele Elisabetei a II-a.

La Castelul Balmoral, una dintre destinațiile preferate ale Reginei, se cultivă tufe de căpșuni, coacăze și zmeură.

Omletă

Atunci când nu dorește să consume cereale la micul dejun, Regina optează pentru "ouă jumări", de preferat din ouă cu coaja brună deoarece consideră că sunt mai aromate.

Potrivit Telegraph, fructele sale preferate sunt capșunile de la Castelul Balmoral și piersicile crescute în serele Castelului Windsor.

Pește

Majestatea Sa preferă să consume la cină preparate ușoare, cum ar fi pește și o garnitură de legume la grătar. Spanacul și dovlecelul își găsesc mereu locul pe masa suveranei Marii Britanii.

Fursecuri cu jeleu de zmeură

La ceaiul de ora cinci, Regina preferă fursecurile cu jeleu de zmeură. Acestea reprezintă desertul său preferat încă din copilărie.

Sandvișuri

Tot la ceaiul de după-amiază, Majestatea sa cere cel puțin două feluri de sandvișuri. Castraveți cu somon afumat, șuncă și muștar, ton sau ou cu maioneză sunt doar câteva dintre combinațiile pe care le preferă.

Atunci când vine vorba despre pâinea pe care o consumă, aceasta trebuie să fie albă sau din grâu integral, feliată subțire, tăiată în formă de triunghi, cu coaja înlăturată.

Printre altele, Darren McGrady susține că, de-a lungul timpului, s-a adaptat cerințelor și gusturilor Reginei, fiind nevoit să reinterpreze anumite preparate deoarece usturoiul este interzis în bucătăria de la Palatul Buckingham. Se pare că Elisabeta a II-a nu suportă nici gustul și nici mirosul acestei legume.

În ciuda faptului că poate mânca absolut orice îi poftește inima, suverana preferă să fie strictă în privința alimentației, fapt ce o ajută să se mențină atât de bine la cei 94 de ani ai săi.

Recomandari