- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
1. Crostini cu carne de crab
Pregateste amestecul cu carne de crab si prajeste baghetele din timp, dar nu le asambla dinainte pentru ca painea se va inmuia
Ingrediente:
- 100g carne de crab alba;
- 2 linguri suc de lamaie;
- 1 salota, tocata fin;
- 1 mana de patrunjel, tocat;
- 1 ardei rosu iute, tocat fin;
- 1 lingura de capere mici;
- 3 linguri de maioneza;
- 15 felii de bagheta subtiri, prajite.
Mod de preparare:
1. Se amesteca carnea de crab cu sucul de lamaie, salota, patrunjelul, ardeiul iute, caperele si maioneza. Se intinde amestecul pe feliile de bagheta.
2. Minipateuri cu smochine si branza de capra
Ingrediente:
- 1 foaie de aluat foitaj;
- 1 ou, batut;
- 100g branza de capra;
- 4 smochine mici, taiate in sferturi.
Mod de preparare:
1. Se incinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se taie din aluat discuri cu diametrul de 4cm si se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu oul si se asaza deasupra putina branza de capra, apoi se adauga un sfert de smochina, apasand usor. Se dau la cuptor 15-20 de minute sau pana sunt rumene.
3. Gustari cu brie si pecan
Ingrediente:
- 2 rotite de Brie, de cate 250g;
- 270g foi de placinta;
- 50g de unt, topit;
- 1 ou, batut;
- 140g de nuci pecan, tocate fin;
- miere.
Mod de preparare:
1. Se incinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Se desface branza si se taie fiecare rotita in doua, pe orizontal, prin centru, pentru a forma patru discuri. Se taie apoi fiecare disc in opt pentru a obtine 32 de felii in total.
2. Se ia cate o foaie de placinta, pastrand restul acoperite cu un prosop de hartie. Se taie foaia in patru fasii lungi, se ung cu unt topit, apoi se asaza o felie de Brie deasupra fiecarei fasii. Se impacheteaza, asa cum ai pregati un pateu sub forma de triunghi. Se da o parte a aluatului in oul batut, apoi in nucile pecan tocate. Se asaza pe o tava, se repeta cu fiecare felie de Brie.
3. Gustarile se coc 8-10 minute pana cand sunt aurii. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca doua minute inainte de a le stropi cu miere.
Citeste si Good Food!
Arta sarutului: ce sa NU faci!... FOTO! Manichiura festiva pentru perioada sarbatorilor...