Antena Căutare

3 aperitive festive pentru masa de Revelion

Daca planuiesti sa tii petrecerea de Anul Noul la tine acasa, iti poti surprinde invitatii cu 3 aperitive sofisticate extrem de delicioase.

1. Crostini cu carne de crab

Pregateste amestecul cu carne de crab si prajeste baghetele din timp, dar nu le asambla dinainte pentru ca painea se va inmuia

Ingrediente:

- 100g carne de crab alba;

- 2 linguri suc de lamaie;

- 1 salota, tocata fin;

- 1 mana de patrunjel, tocat;

- 1 ardei rosu iute, tocat fin;

- 1 lingura de capere mici;

- 3 linguri de maioneza;

- 15 felii de bagheta subtiri, prajite.

Mod de preparare:

1. Se amesteca carnea de crab cu sucul de lamaie, salota, patrunjelul, ardeiul iute, caperele si maioneza. Se intinde amestecul pe feliile de bagheta.

2. Minipateuri cu smochine si branza de capra

Ingrediente:

- 1 foaie de aluat foitaj;

- 1 ou, batut;

- 100g branza de capra;

- 4 smochine mici, taiate in sferturi.

Mod de preparare:

1. Se incinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se taie din aluat discuri cu diametrul de 4cm si se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu oul si se asaza deasupra putina branza de capra, apoi se adauga un sfert de smochina, apasand usor. Se dau la cuptor 15-20 de minute sau pana sunt rumene.

3. Gustari cu brie si pecan

Ingrediente:

- 2 rotite de Brie, de cate 250g;

- 270g foi de placinta;

- 50g de unt, topit;

- 1 ou, batut;

- 140g de nuci pecan, tocate fin;

- miere.

Mod de preparare:

1. Se incinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Se desface branza si se taie fiecare rotita in doua, pe orizontal, prin centru, pentru a forma patru discuri. Se taie apoi fiecare disc in opt pentru a obtine 32 de felii in total.

2. Se ia cate o foaie de placinta, pastrand restul acoperite cu un prosop de hartie. Se taie foaia in patru fasii lungi, se ung cu unt topit, apoi se asaza o felie de Brie deasupra fiecarei fasii. Se impacheteaza, asa cum ai pregati un pateu sub forma de triunghi. Se da o parte a aluatului in oul batut, apoi in nucile pecan tocate. Se asaza pe o tava, se repeta cu fiecare felie de Brie.

3. Gustarile se coc 8-10 minute pana cand sunt aurii. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca doua minute inainte de a le stropi cu miere.

Citeste si Good Food!

Arta sarutului: ce sa NU faci!... FOTO! Manichiura festiva pentru perioada sarbatorilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x