Vestea buna este ca pana si schimbarile mici in directia scaderii consumului de sare vor antrena papilele gustative sa isi doreasca mai putina sare, ceea ce te va ajuta sa-ti mentii o tensiune arteriala scazuta.
1. Evita mancarea procesata care are continut ridicat de sare: mancare semipreparata, sosuri pentru paste, supe la conserva, paine, cereale si meniuri take-away (in special indiene si cele chinezesti). Citeste continutul de sare de pe etichete si cauta-le pe cele care nu au sare adaugata.
2. Cand gatesti, in loc de sare, da gust mancarii cu usturoi, ceapa, mustar, ghimbir, suc de lamaie si lime, condimente, hribi uscati ori ierburi aromate; sau foloseste doar putina sare.
3. Foloseste cantitati mici de ingrediente care au continut ridicat de sare: ansoa, bacon, branza, sunca, masline, creveti, peste si carne afumate, sos de soia, cuburi de supa sau extract de drojdie. Daca le folosesti, gusta inainte sa pui sare - s-ar putea sa nu mai fie nevoie.
4. Foloseste sare de mare „naturala" - gustul este mai intens, deci vei putea sa folosesti mai putin.
5. Daca obisnuiesti sa presari sare peste mancarea din farfurie, incearca sa gusti mai intai. Sunt sanse sa nu mai ai nevoie de o cantitate suplimentara de sare.
Citeste si alte articole interesante pe Good Food!
FOTO: stippy.com
Desert de toamna: Prajitura cu gutui... FOTO! Justin Bieber a fost sculptat in ceara!...