8 tipuri de prieteni de care orice femeie are nevoie

Dr. Joan Borysenko spune ca atunci cand femeile sunt stresate primul lor instinct este sa ia legatura cu o prietena si sa discute despre situatia prin care trec.Insa daca iti imaginezi ca cei 700 de "prieteni" de pe Facebook iti vor aduce aceste beneficii... te inseli! Conform Prevention.com, cercetarile arata ca urmatoarele opt tipuri de relatii de prietenie au cel mai puternic efect benefic asupra sanatatii tale.

1. Prietena din copilarie - care tine minte ca la 16 ani erai rockerita si te indragosteai de orice baiat care zdranganea dintr-o chitara.

Acesti prieteni vechi si apropiati sunt deosebiti din multe motive: te stiu si pe tine si familia ta de cand erai mica si au amintiri cu tine pe care nu le mai are aproape nimeni altcineva. Psihologii spun ca acesti prieteni iti amintesc ca esti aceeasi persoana care ai fost intotdeauna, iti intaresc identitatea si te tin cu picioarele pe pamant

2. Prietena noua - spre deosebire e gasca ta din liceu, ea nu va avea idei preconcepute despre tine

O data cu trecerea anilor, tindem sa cadem in rutina, iar un prieten nou te scoate din tiparele de comportament si te stimuleaza sa incerci lucruri noi si noi moduri de gandire. Mai mult, o prietena noua te pune in contact cu propria ei retea de persoane, necunoscute tie, ceea ce poate fi foarte folositor daca iti cauti job nou sau un partener de viata nou.

3. Prietena de sport - te va tarala sala chiar si in zilele cand ai prefera sa nu te misti de pe canapea

Toata lumea e e acord ca miscarea, fie ea jogging, fitness, golf sau salsa, e unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poti face pentru sanatatea ta mentala si fizica si pentru longevitate.

Iar o prietena pasionata de miscare poate fi exact ce iti trebuie ca sa iti faci un obicei din sport. Un studiu facut pe 189 de femei a aratat ca sustinerea puternica primita din partea cercului social este esentiala pentru a te tine de un regim de exercitii fizice regulat.

Citeste tot articolul pe Sfatul Parintilor!
Foto: www.gta.igs.net

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri