Sarea si zaharul, principalele ingrediente folosite in bucatarie, sunt strict interzise atunci cand vine vorba de alimentatia bebelusilor. Parintii, care gusta si ei mancarea pe care le-o prepara micutilor, sunt nemultumiti de gustul fad al acesteia. Din acest motiv, unii dintre ei trec peste recomandarile medicilor si aleg sa puna putina sare in mancarica. Acest lucru este insa extrem de periculos deoarece sarea poate sa afecteze buna functionare a rinichilor celui mic.
Principala greseala a parintilor este ca ei nu stiu ca bebelusul nu poate sa faca diferenta intre o mancare fada si una gustoasa, el nu cunoaste gusturile si de aceea nu are nicio importanta pentru el ca mancarea este fara sare. Problema tine numai de gusturile parintilor si de incapacitatea lor de a intelege ca bebelusul abia de acum va incepe sa invete si sa-si dezvolte gusturile.
O solutie la indemana
Ceea ce nu stiu multi parinti este faptul ca au o alternativa la indemana pentru sare. Ei pot da gust mancarii bebelusilor folosind unele condimente si ierburi. Majoritatea medicilor recomanda ca parintii sa astepte pana cand bebelusul implineste cel putin opt luni pentru a le introduce in alimentatie condimentele. Aceasta recomandare are mai mult de-a face cu posibile deranjamente stomacale si mai putin cu aparitia unor reactii alergice.
Daca ti-ai alaptat copilul, bebelusul tau deja a testat aceste ierburi si condimente. Acestea ajung la el prin intermediul laptelui matern, ajutandu-l sa-si creeze si sa-si dezvolte gustul pentru mancaruri care nu sunt fade.
Ce condimente poti folosi
Poti adauda in mancarea bebelusului ierburi si condimente fie proaspete, fie uscate. Nu se recomanda folosirea celor cu gusturi tari, cum ar fi, de pilda, piperul. Usturoiul insa este o alegere excelenta datorita multiplelor sale proprietati.
Nu trebuie sa introduci insa un condiment in acelasi timp cu introducerea unui nou produs in alimentatia bebelusului. Dupa ce introduci un aliment nou trebuie sa astepti cateva zile pentru a putea observa o eventuala reactie alergica. Acelasi lucru este valabil si pentru condimente.
Cele mai folosite condimente
- busuiocul
- rozmarinul
- ghimbirul
- anasonul
- oregano
- scortisoara
- nucsoara
- mararul
- patrunjelul
Citeste si revista Felicia!
Foto:
Relatia de cuplu nu garanteaza lipsa singuratatii... Solutia pentru parul gras: Samponul uscat!...