Microdermabraziunea este un tratament de exfoliere in profunzime care reduce ridurile, lumineaza tenul si previne imbratranirea. In cadrul acestui tratament sunt folosite mici cristale de aluminiu aplicate pe piele cu un jet puternic de aer. Astfel, este indepartat stratul superficila al pielii, lasand tenul stralucitor si catifelat.
Peelingul chimic are acelasi efect, insa utilizeaza substante care dizolva stratul de piele. Acidul glicolic, lactic sau salicilc sunt cele mai utilizate. Dupa tratamentul care dureaza doar cateva minute, pielea devine fina ca de bebelus.
Totusi, expertii avertizeaza ca, in ciuda efectelor imediate pe care le au, aceste tratamente sunt extrem de daunatoare. Folosite frecvent, acestea duc la spargerea vaselor capilare, pigmentarea pielii, aparitia petelor, acnee, rozacee sau sensibilitate la soare.
Specialistii amintesc ca primul strat de piele nu este atat de nefolositor. Acesta actioneaza ca o bariera impotriva factorilor externi daunatori. El impiedica bacteriile si protejeaza pielea de razele solare. Indepartandu-l, microbii patrund mai usor, ducand la aparitia infectiilor si acneei.
Astfel, medicii dermatologi recomanda ca astfel de tratamente de exfoliere in profunzime sa nu se faca mai mult de o data pe luna. Persoanele care au deja probleme cu acneea sau rozaceea, ar trebui sa le evite complet.
Pentru a pastra sanatatea si frumusetea tenului, se recomanda folosirea unor lotiuni demachiante usoare, a cremelor cu antioxidanti sau pe baza de retinol si a mastilor exfoliante naturale. De asemenea, crema cu factor de protectie solara 30+ nu ar trebui sa lipseasca din ritualul de ingrijire a tenului.
Sursa: dailymail.co.uk
FOTO: hepta.ro
Un american si-a propus sa devina cel mai sanatos barbat din lume... O fetita grav bolnava a fost diagnosticata corect de un agent de pariuri...