Găseşte un moment în care nici tu şi nici el nu va grăbiţi şi nu aveţi de rezolvat lucruri urgenţe şi propune-i să deseneze familia voastră. Însă, pentru că exerciţiul să aibă efect, este esenţial că, în acest moment, să nu-i faci absolut nicio sugestie. Doar comunica-i ce are de făcut şi apoi lasă-l să deseneze exact ceea ce vede şi ceea ce simte în sinea lui.
Iată cheia care te va ajuta să interpretezi corect desenul copilului:
1. Dacă cel mic e reprezentat în centrul desenului, între mama şi tată, sau în prim-plan, înseamnă că se simte confortabil în familie, se simte dorit şi apreciat.
2. Atunci când copilul se reprezintă la distanţă de toţi membrii familiei, este un simptom că el nu se simte bine în casă, că nu se simte dorit.
3. Absenţa autorului desenului vorbeşte despre faptul că are dificultăţi de relaţionare cu persoanele apropiate.
4. Cu cât o persoană are o autoritate mai mare în faţă micuţului, cu atât reprezentarea acesteia va fi mai mare.
5. Observă dacă în desen mai apare vreun nou membru al familiei. În acest caz, cel mai probabil, copilul nu se bucură de suficientă atenţie şi vrea că cineva să aibă nevoie de el.
6. Pot fi şi cazuri când din desen lipseşte un anumit membru al familiei. Asta denotă faptul că cel mic nu are nicio comunicare emoţională cu acea persoană.
7. Copilul se reprezintă pe el însuşi foarte mic, amplasat într-un colţ al foii de hârtie? Înseamnă că are o stimă de sine scăzută.
Vezi și alte secrete care se ascund în spatele desenelor celor mici.
O iubire din basme! S-au născut în aceeaşi zi, au fost căsătoriţi 75 de ani şi au murit la o zi distanţă... Doar cele mai bune femei sunt în această zodie! Niciun bărbat nu le poate rezista!...