- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Alege cele mai bune ingrediente
Oua Alege oua de casa daca este posibil. Au cel mai bun gust, iar galbenusul lor este colorat intens, dand o minunata nuanta aurie clatitelor.
Lapte Folosind lapte semi-degresat se obtin clatite ceva mai dietetice. Nu folositi lapte complet degresat deoarece clatitele nu vor mai avea acea textura pufoasa.
Ulei Uleiurile vegetale sau de floarea soarelui au un punct de ardere mai ridicat decat uleiul de masline si nu imprumuta clatitelor aromele lor asa cum face uleiul de masline. De evitat, mai ales daca umplutura este dulce.
Faina E bine sa se foloseasca faina alba simpla, fara agent de crestere incorporat, deoarece clatitele frantuzesti, spre deosebire de cele americane, nu trebuie sa creasca. Pentru o varianta mai sanatoasa si pentru clatite cu o usoara aroma de nuca, se poate folosi jumatate de cantitate de faina alba si jumatate de faina integrala.
Incercati aceste arome
- Lamaie & zahar Zeama unei lamai si zahar tos dupa gust.
- Banane pregatite cu frisca si lapte condensat, sos caramel cald si inghetata de vanilie.
- Fructe tropicale & ghimbir Fructe tropicale proaspete, sirop de ghimbir si iaurt grecesc.
- Ceapa, branza & bacon Se prajeste ceapa maruntita, se adauga cubulete de bacon si se prajesc impreuna pana devin aurii. Se pune amestecul pe clatite si se completeaza cu branza cheddar rasa.
- Se impaturesc clatitele si se servesc fierbinti.
Solutii pentru eventuale probleme
Aluatul are cocoloase Incorporati gradual faina in amestecul de ou si lapte. Daca amestecati toate ingredientele odata, veti obtine cu siguranta cocoloase. Desfaceti toate cocoloasele din aluat inainte sa adaugati restul cantitatii de lapte. Laptele se adauga usor, amestecand continuu, pentru a evita formarea de noi cocoloase. Daca aluatul nu se omogenizeaza strecurati-l printr-o sita.
Aluatul se lipeste de tigaie Daca folositi o tigaie adecvata, nu ar trebui sa aveti astfel de probleme. Ideala este o tigaie cu fundul gros, adanca si cu marginile usor curbate.
Clatitele sunt crocante si palide Daca tigaia nu este destul de fierbinte, clatitele se usuca in loc sa devina aurii.
Cum se incalzesc clatitele
Foile de clatita se pot pastra in congelator timp de o luna, ambalate in folie de plastic. Se pot, de asemenea, prepara cu o zi.
inainte de servire si incalzi in ziua servirii, inainte de a fi umplute. Clatitele se pot incalzi in cuptor. Se asaza pe o farfurie termorezistenta si se acopera cu folie de aluminiu. Se incalzesc la 180°C/aer cald sau 160°C/gaz 4 timp de 10-15 minute daca sunt complet reci, sau 5-10 minute daca sunt la temperatura camerei.
Pentru a le incalzi in cuptorul cu microunde, se pun pe o farfurie, se acopera cu folie de plastic care se inteapa din loc in loc si se incalzesc timp de 1 minut la putere maxima.
Citeste si Good Food Romania!
Nu trata copilul ca pe un adult mai mic!... Reteta zilei: bulete din carne de crab si porumb in sos de chili...