Antena Căutare

Afla cum sa eviti pericolele din bucatarie!

Bucataria este locul unde se aduna cele mai multe bacterii si germeni din casa. Acestia pot fi extrem de periculosi pentru sanatate! Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa te feresti de pericole!

Pastreaza curatenia urmand sfaturile noastre pentru a evita ca bacteriile sa invadeze spatiul de lucru sau frigiderul:

- Foloseste prosoape din hartie sau ai grija sa le dezinfectezi des pe cele din carpa; daca acestea intra in contact cu carne, este necesar sa le speli imediat.

- Chiar daca ti se pare putin deplasat sa ai tocatoare separate pentru fructe, legume, branzeturi si carne, este totusi o idee buna sa ai un tocator special pentru carnea cruda. In plus, tocatoarele trebuie spalate cu apa foarte fierbinte si cu detergent.

- Pentru a impiedica aparitia si raspandirea bacteriilor in figider, seteaza temperatura intre 0° si 5° C. Tine cont ca frigiderul va avea ceva de lucru daca cumva pui alimente calde sau il umpli dintr-o data cu mancare multa dupa ce ti-ai facut cumparaturile la supermarket.

- Nu neglija curatarea suprafetelor care au fost atinse cu carne cruda sau oua. In plus, tine cont ca detergentul este doar un sapun care inlatura grasimea, dar pentru a te feri de germeni ai nevoie de un dezinfectant.

- De fiecare data cand dezgheti un aliment, poate creste numarul de bacterii. Asa ca cel mai bine este sa nu mai congelezi un aliment o data ce l-ai dezghetat.

- Pentru a pastra igiena in bucatarie, este extrem de important sa separi carnea gatita de cea cruda. Ai grija sa asezi carnea cruda in recipiente sau pungi sigilate, pe care sa le asezi pe etajul de jos al frigiderului astfel incat sa nu se scurga sucuri de la ea peste alte alimente.

- Ai grija la ce temperatura reincalzesti mancarea gatita. Carnea rosie trebuie sa ajunga la 70° C, iar cea alba, la 80° C pentu a distruge bacteriile. Lichidele trebuie sa ajunga la punctul de fierbere, iar mancarea pe care o reincalzesti trebuie servita imediat.

- Mare grija cand gatesti orez. Cel mai bine este sa prepari exact cantitatea de care ai nevoie. Altfel, trebuie sa il racesti rapid (cel mai bine sub jet de apa rece) pentru a-l pune imediat la frigider si apoi sa-l reincalzesti la 100° C. Altfel, exista riscul de contaminare cu bacteria bacillus cereus, care produce toxine in organism.

Citeste si Good Food!

5 cadouri sanatoase si sigure pentru animalutul tau... 5 pasi prin care sa faci fata unui partener infidel...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x