Alison Gopnik, profesor de psihologie la Universitatea din Berkeley este si autorul cartii "Bebelusul filozofic", in care aceasta discuta despre natura analitica si exploratoare a mintii copilului mic.
Ea spulbera mitul copilului confuz, incapabil sa descifreze, in adevaratul sens al cuvantului, imprejurimile si persoanele din jurul sau. Dimpotriva, bebelusii au capacitatea de a face deductii incredibile, de a analiza mediul inconjurator si de a calcula probabilitati logice.
Aceasta descoperire ar putea insemna o schimbare de directie in felul in care isi educa parintii copii. In loc sa fie invatati, copiii ar trebui stimulati sa invete, incurajati sa isi dezvolte abilitatile de viitori intelectuali, capacitati care le sunt date din nastere.
La aceasta varsta, copiii nu sunt atat de concentrati pe implinirea vreunei ambitii cum sunt parintii, ci mai degraba prin observatie si sansa ei isi formeaza o schema de analiza.
Important! Copiii pot invata mai repede si mai eficient jucandu-se cu obiecte simple, explorand lucrurile din casa decat de la un dascal. Cuburi, sticle, imagini se pot dovedi mai interesante pentru cel mic decat un joc video. De aceea, este esential ca parintii sa nu ii bombardeze cu gadgeturi scumpe inca de mici ci sa ii lase sa exploreze lumea in felul si in timpul lor.
sursa foto: care2.com
VIDEO! Afla cum sa ai un Post gustos si sanatos!... Infectiile netratate pot duce la tulburare obsesiv-compulsiva...