Pentru a ajunge la concluzie au fost scanate creierele a 500 de specii de mamifere existente sau care au disparut in timp. Apoi, cercetatorii de la Oxford University au incercat sa vada cum a decurs evolutia creierului mamiferelor, de-a lungul a 60 milioane de ani.
Au descoperit ca exista o relatie stransa intre marimea creierului si a corpului si cat de sociabila este creatura. Mamiferele sociabile, precum balenele, cainii, delfinii si oamenii au un creier mai mare, in timp ce mamiferele solitare au mai putina materie cenusie.
"Este interesant de vazut ca pana si animalele care intra in contact cu omul, precum pisicile, au creiere mai mici decat cainii si caii", a explicat prof. Robin Dunbar.
In studiul publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences si citat de Daily Mail se arata ca cea mai complexa evolutie a suferit-o creierul maimutelor, urmat de creierul cailor, delfinilor, camilelor si cainilor.
De asemenea, animalele cu un creier mai mare tind sa traiasca in grupuri mari.
"Acest studiu rastoarna credinta conform careia toate mamiferele au un creier mare", a declarat dr. Susanne Shultz, care a participat la studiu.
Foto: izismile.com