Cainii, mai destepti decat pisicile

Majoritatea oamenilor cred ca pisicile sunt cele destepte, insa specialistii arata in cel mai nou studiu ca, de fapt, cainii sunt cei inteligenti.

mamiferele sociabile si prietenoase, asa cum sunt cainii, au nevoie de un creier mai mare decat cele solitare.

Pentru a ajunge la concluzie au fost scanate creierele a 500 de specii de mamifere existente sau care au disparut in timp. Apoi, cercetatorii de la Oxford University au incercat sa vada cum a decurs evolutia creierului mamiferelor, de-a lungul a 60 milioane de ani.

Au descoperit ca exista o relatie stransa intre marimea creierului si a corpului si cat de sociabila este creatura. Mamiferele sociabile, precum balenele, cainii, delfinii si oamenii au un creier mai mare, in timp ce mamiferele solitare au mai putina materie cenusie.

"Este interesant de vazut ca pana si animalele care intra in contact cu omul, precum pisicile, au creiere mai mici decat cainii si caii", a explicat prof. Robin Dunbar.

In studiul publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences si citat de Daily Mail se arata ca cea mai complexa evolutie a suferit-o creierul maimutelor, urmat de creierul cailor, delfinilor, camilelor si cainilor.

De asemenea, animalele cu un creier mai mare tind sa traiasca in grupuri mari.

"Acest studiu rastoarna credinta conform careia toate mamiferele au un creier mare", a declarat dr. Susanne Shultz, care a participat la studiu.

Foto: izismile.com

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri