Antena Căutare

Calendar ortodox 1 iulie. Sărbătoare mare de cruce albastră! Ce sfânt român prăznuim

Potrivit calendar ortodox iulie 2019, in prima zi din luna lui cuptor credinciosii il cinstesc pe Sfantul Leontie de la Radauti. Zi de mare sarbatoare pentru credinciosi, marcata in calendarul ortodox cu cruce albatra.

Potrivit calendar ortodox iulie 2019, în prima zi din luna lui cuptor credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Leontie de la Rădăuți. Zi de mare sărbătoare pentru credincioși, marcată în calendarul ortodox cu cruce albatră.

Sf Leontie s-a născut la începutul secolului al XIV-lea. Acesta a devenit călugăr încă de tânăr, iar la scurtă vreme după aceasta a plecat în sihăstrie. Pe perioada sihăstriei, construiește un schit ce avea să-i poarte numele: "Schitul lui Lavrentie“. Pe locul unde a fost "Sihăstria lui Lavrentie“, astăzi se află satul Laura, comună Vicovul de Sus, din județul Suceava.

Din scrierile istorice aflăm că Sfântul Leontie ar fi ajuns chiar episcop la Rădăuți, în timpul domniei lui Alexandru Vodă cel Bun, dar spre bătrânețe s-a retras din scaunul episcopal. A fost înmormântat în biserică de lemn a schitului, iar mai târziu, datorită cinstirii sfintelor sale moaște de credincioși, acestea au fost mutate în Catedrală din Rădăuți.

Calendar ortodox 1 iulie 2019. Troparul Sfântului Leontie de la Rădăuți: „ Cu ostenelile nevoințelor duhovnicești toată viață ți-ai petrecut-o și, primind vrednicia arhieriei, cu smerenie și cu frică de Dumnezeu ai slujit Biserică lui Hristos, pe Care roagă-L, Sfinte Ierarhe Leontie, să mântuiască sufletele noastre.”

Citește și: Calendar ortodox 2019, iulie. Sărbători religioase, posturi și sfinți

Calendar ortodox 1 iulie. Sfinții Cosma și Damian, doctorii fără de arginți

Calendar ortodox 1 iulie.  Sărbătoare mare de cruce albastră! Ce sfânt român prăznuim

După ce Iisus Hristos a înviat și s-a ridicat la ceruri, printre oameni au început să se audă tot felul de zvonuri despre Sfinții Mucenici care au căpătat puteri vindecătoare. Aceștia au devenit din ce în ce mai cunoscuți, mai ales pentru puterea lor de a se împotrivi răului și a vindeca bolnavii trupești și sufletești.

Printre acești mucenici se numără și Sfinții Cosma și Damian, doctorii fără dearginți. Ei s-au născut în Romă cea veche, dintr-un tata și o maica, și au crescut în dreaptă credința. Aceștia, învățând meșteșugul doctoricesc, tămăduiau toate bolile și toate neputin­te

Calendar ortodox 1 iulie 2019. Tot în această zi se mai face pomenirea:
-Cuviosului Petru, patriciul;
-Sfântului Mucenic Potit, pruncul;
-Sfântului Mavrichie.

Citește și: Calendar ortodox 2019, iulie. Sărbători religioase, posturi și sfinți

Sfinții Petru și Pavel. Află ce nume se sărbătoresc pe 29 iunie... Calendar ortodox iulie 2019. Sărbători religioase, posturi și sfinți...

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Horoscopul săptămânii 5 decembrie – 11 decembrie 2022. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Horoscopul săptămânii 5 decembrie – 11 decembrie 2022 aduce griji pe plan financiar pentru...
Horoscopul zilei de 6 decembrie 2022. Taurii își vor cumpăra o casă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 decembrie 2022 spune că Taurii își vor cumpăra o casă. Nativii acestei...
Parteneri
Fursecuri Linzer. Rețetă de fursecuri umplute cu gem
Catine.ro
Ultimele știri
x