Zi importantă pentru credincioși. Astăzi Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Sfințitul Mucenic Valentin, în același timp este lăsata secului pentru postul Sfintei Marii. La mulți ani sărbătoriților!
Potrivit calendar ortodox 2019, creștinii îl pomenesc astăzi pe Sf Valentin, episcopul Umbriei. Acesta este cunoscut creștinilor ca fiind un vindecător al celor bolnavi și sfânt al iubirii creștine și al familiei.
Despre acest sfânt cunoaştem foarte puţine lucruri, printre care faptul că a primit de la Dumnezeu darul facerii de minuni. Mulţi oameni s-au şi botezat după ce au primit vindecarea la rugăciunile Sfântului Valentin.
În calendar ortodox, pe lângă Sfântul Valentin pomenit pe 30 iulie, mai sunt trecuți și alți sfinți cu numele de Valentin cum ar fi: Sf. Mc. Valentina – 10 februarie, Sf. Mc. Valentin – 24 aprilie, Sf. Valentin – 24 octombrie.
Calendar ortodox 30 iulie. Troparul Sfântului Valentin: „Şi părtaş obiceiurilor şi următor scaunelor Apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţă răbdând până la sânge, Sfinţite Mucenice Valentin, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.”
Citește și: Calendar ortodox august 2019. Când începe postul, sărbători religioase și sfinți
La mulți ani, Valentin! Nume care se sărbătoresc de Sfântul Valentin
Semnificația numelui. Numele Valentin/Valentina vine din latină și înseamnă cel puternic, cel sănătos. Orice om își dorește să fie sănătos și în putere pentru a putea munci și a se putea bucură de viață pe care Dumnezeu i-a dat-o.
Și nu este vorba doar de sănătatea și puterea trupului, ci și de „sanatatea” sufletului și de puterea de a trece peste greutăți și ispite. Derivate: Balint, Vali, Valeriu, Valeria s.a.
Calendar ortodox 30 iulie 2019. Lăsatul secului pentru Postul Sf Marii
Potrivit crestinortodox.ro: „Biserica Ortodoxă a rânduit lăsatul secului pentru începutul Postului Sfintei Marii pe data de 31 iulie, însă, dacă se întâmplă miercurea sau vinerea, se lasă sec cu o zi mai înainte. De asemenea, postul se prelungeşte şi în ziua sărbătorii însăşi, dacă aceasta cade miercurea sau vinerea, făcându-se dezlegare la untdelemn, peşte şi vin.”
Citește și: Calendar ortodox august 2019. Cele mai importante sărbători și rugăciuni din luna lui Gustar
Idei de mic dejun rapid pentru dimineți încărcate, gata în doar zece minute... Calendar ortodox 30 iulie. Rugăciune către Sfântul Valentin pentru sufletul pereche...