Live acumNunta cu scantei (r)
Prime Time 20:00Poftiţi pe la noi: Poftiţi la munca

Calendar ortodox 4 iunie. Sărbătoare de cruce albastră azi! Ce trebuie să faci

În calendarul creștin ortodox din 4 iunie este cruce albastra, o sărbătoare cu o semnificație aparte pentru toți. Ce inseamna sarbatoarea de cruce albastra și ce trebuie să faci pentru bucurie și liniște în familie, vindecare și fericire.

În calendarul creștin ortodox din 4 iunie este cruce albastră, o sărbătoare cu o semnificație aparte pentru toți. Ce înseamnă sărbătoarea de cruce albastră și ce trebuie să faci pentru bucurie și liniște în familie, vindecare și fericire.

Ne aflăm la începutul postului sfinților Apostoli Petru și Pavel, iar în calendarul ortodox este menționată cruce albastră. Biserica îi pomenește astăzi pe sfinții Mucenici Sf. Mc.: Zotic, Atal, Camasie şi Filip de la Niculiţel; Sf. Mitrofan, Patr. Constantinopolului și este dezlegare la pește.

Ce înseamnă crucea albastră și ce trebuie să faci

În calendarul ortodox, sărbătorile sunt însemnate cu cruce neagră, cruce roșie, cruce neagră cu o paranteză în partea dreaptă și cruce cruce albastră.

Calendar ortodox 3 iunie. Azi e Lăsatul Secului pentru Postul Sfintilor Petru si Pavel. Ce nu ai voie să faci

  • Cruce roșie cu o singură paranteză în partea dreaptă †) reprezintă sărbători ale sfinților. Zile în care nu se lucrează.
  • Cruce neagră cu o singură paranteză în partea dreaptă †) simbolizează sărbătorile sfinților care au doxologie mare. În aceste zile se poate lucra.
  • Crucea neagră din calendar ortodox † reprezintă sărbătorile sfinților la care nu se necesită să se facă priveghere. Se cântă polieleu, cântarea milostivirii dumnezeiești.
  • Crucea albastră în calendar † simbolizează sărbătorile sfinților români sau a celor care au moaștele în România.

Așadar, astăzi este sărbătoare mare pentru români. Sf. Mucenici Zotic, Atal, Camasie şi Filip de la Niculiţel; Sf. Mitrofan, Patr. Constantinopolului. Astăzi de rostește rugăciunea Sfinților Apostoli și Pavel. Rugăciunea de Lăsatul Secului din Postul Sfintilor Petru și Pavel! Ce se rostește începând de azi!