Antena Căutare

Calendar ortodox 7 iulie 2019. Sfinții zilei. Ce sfântă muceniță este cinstită duminică

Potrivit calendar ortodox iulie 2019, in duminica a treia dupa Rusalii, credinciosii o cinstesc pe Sfanta Mucenita Chiriachi. Afla ce sfinti mai sunt pomeniti pe 7 iulie.

Potrivit calendar ortodox iulie 2019, în duminica a treia după Rusalii, credincioșii o cinstesc pe Sfânta Muceniță Chiriachi. Află ce sfinți mai sunt pomeniți pe 7 iulie.

Sfânta Muceniță Chiriachi s-a născut în secolul al III-lea în vremea împăratului Dioclețian. La naștere, părinții creștini i-au pus numele Chiriachi deoarece înseamnă duminică, ziua în care s-a născut aceasta.

Scrierile creștine spun că Sf Chiriachi a refuzat numeroase cereri în căsătorie spunând că este căsătorită cu Mirele Ceresc și vrea să moară fecioară. Acestă alegere i-a adus și moartea. Unul dintre pretendenția a mărturisit împăratului Dioclețian că aceasta este creștină, astfel Sf Muceniță a fost suposă multor chinuri.

Ca prin minune, un înger i-a vindecat rănile de pe întregul corp. Această minune a determinat mulți păgâni să devină creștini.

Sfântă Chiriachi i-a spus împăratului : "Vezi bine că nicicum nu mă poți întoarce de la credința mea. Căci de mă arunci în foc, mai înainte de mine Cei Trei Tineri în foc au fost aruncați și prin credința s-au mântuit; iar de mă arunci la fiare, mai înainte de mine marele Daniil Prorocul la fiare a fost aruncat, dar prin credința s-a mântuit; iar de mă arunci în mare, mai înainte de mine lona Prorocul a fost în pântecele chitului trei zile și trei nopți și prin credința s-a mântuit; dacă tăișului sabiei mă dai, mai înainte de mine Cinstitul Botezător loan sabiei a fost dat și credincioșia lui l-a mântuit. Căci că și tuturor acestora, mie viață îmi este a muri pentru Hristos."

Calendar ortodox 7 iulie 2019. Troparul Sfintei Mari Mucenite Chiriachi

„Mieluseaua Ta, Iisuse, Chiriachi, striga cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc si pe Tine cautandu-Te ma chinuiesc si impreuna ma rastignesc si impreuna ma ingrop cu Botezul Tau; si patimesc pentru Tine, ca sa imparatesc intru Tine; si mor pentru tine, ca sa viez pentru Tine; ci, ca o jertfa fara de prihana, primeste-ma pe mine ceea ce cu dragoste ma jertfesc Tie. Pentru rugaciunile ei, ca un milostiv, mantuieste sufletele noastre.”

Calendar ortodox 7 iulie 2019. În această zi se mai face pomenirea:

-Sfântului Cuvios Toma din Maleon;
-Sfântului Cuvios Acachie de la Scară;
-Sfinților Mucenici Peregrin și cei dimpreună cu dânsul: Luchian, Pombie, Isihie, Papia, Satornin și Ghermano;
-Sfântului Mucenic Evstatie;
-Sfântului Policarp cel Nou;
-Sfântului Evanghel.

Citește și:

Calendar ortodox 6 iulie 2019. Pe cine sărbătoresc creștinii ortodocși sâmbătă... Cele mai bune poziții de dormit în cuplu! Ce trebuie neapărat să eviți atunci când împarți patul cu partenerul tău...

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Horoscopul săptămânii 5 decembrie – 11 decembrie 2022. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Horoscopul săptămânii 5 decembrie – 11 decembrie 2022 aduce griji pe plan financiar pentru...
Horoscopul zilei de 6 decembrie 2022. Taurii își vor cumpăra o casă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 decembrie 2022 spune că Taurii își vor cumpăra o casă. Nativii acestei...
Parteneri
Fursecuri Linzer. Rețetă de fursecuri umplute cu gem
Catine.ro
Ultimele știri
x