Antena Căutare

Camera copilului tau - spatiul in care el devine creativ

Camera unui copil nu trebuie sa fie doar colorata si ticsita de jucarii, dar si sa ii ofere posibilitatea de a o recrea de cate ori doreste. In felul acesta, el isi va putea folosi imaginatia si pofta de joaca pentru a realiza lucruri care sa ii ofere satisfactie si placere.

1. Pictarea peretilor

A lasa copilul sa scrie cu markerul pe peretii albi, imaculati, nu este o idee care ar incanta parintii. Cu toate acestea, a-i picta impreuna cu el dupa placul inimii, a-i umple camera cu personaje de poveste este ceva care ar putea face placere copiilor si adultilor deopotriva. Nu inseamna ca cel mic ar fi lasat liber sa faca ceva si sa distruga orice prinde in cale in incercarea de a-si exersa talentul, insa camera sa ar putea fi spatiul in care sa fie lasat sa se manifeste mai liber. Pe un perete lavabil pot fi realizate picturi care s-ar sterge la spalare, dar in cazul in care are aptitudini pentru desen, el poate realiza lucruri frumoase care sa ii confere incredere in sine. Culorile care pot fi vazute in intuneric sunt si ele o optiune distractiva, iar pe timpul noptii camera sa s-ar putea transforma intr-un cer instelat.

2. Colectii de tot felul

Copiilor le place sa colectioneze lucruri: figurine, capace, oua cu surprize sau stickere. De aceea este bine sa ii oferi o camera cu multe rafturi accesibile si cutii colorate de marimi diferite in care sa poata pastra lucrurile pe care le aduna. Organizarea nu inseamna insa strictete. In cazul desenelor sale, ale fotografiilor sau cartilor postale de exemplu, ele nu trebuie sa fie neaparat depozitate in cutii sau inramate. Poti atarna o sfoara de-a lungul unui perete sau in dreptul geamului, unde sa le poate prinde cu mici carlige colorate.

3. Lumini multiple

In schimbul unei singure surse principale de iluminat, alege una cu un nivel de intensitate ajustabil, dar si mai multe lampi colorate, amuzante, plasate prin diverse locuri ale camerei. Cele care au si o melodie linistitoare inainte de culcare, sau care proiecteaza imagini pe pereti. Aceste surse de lumina mai slabe vor diviza camera in mai multe spatii, lasand posibilitatea de a transforma un colt de camera intr-un loc special.

4. Spatiu suficient

Daca veti opta pentru un mobilier de mici dimensiuni si nu foarte inailt pentru a-l ajuta pe copil sa ajunga cu usurinta la rafturi, veti constata ca la un moment dat camera ar putea deveni aglomerata din cauza numeroaselor jucarii, carti, caiete, culori si alte obiecte. De aceea este bine ca spatiul dedicat celui mic sa fie destul de mare daca este posibil, astfel incat camera sa ii poata oferi libertate de miscare pentru a putea dansa sau a realiza drumuri imaginare pe covor cu masinile sale de jucarie sau pentru a instala un cort si a dormi in el cu o lanterna, imaginandu-si ca este la munte.

5. Lucruri alese impreuna

Cat copilul este foarte mic, bineinteles ca veti alege pentru el anumite lucruri care ii sunt necesare. Dar cand creste si il veti muta intr-un pat mai mare de exemplu, veti schimba mobilierul sau veti picta peretii, este indicat sa il incurajati sa aleaga ce ii place pentru camera lui, atata timp cat se incadreaza in buget. Sau poate veti opta sa reconditinati mobila veche si sa ii conferiti un alt aspect, pictand-o. Ar putea sa ii ofere o nota personala alegand culoarea vopselei sau desenand pe ea mici figurine.

foto: thefuntimesguide.com

Tinute de vara potrivite si toamna... Te grabesti? Invata sa te fardezi rapid...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x