Usor de folosit si de manevrat, aspiratorul trebuie folosit cu constanta - altfel nivelul de praf, chiar cel invizibil, creste in cantitati ce pot deveni periculoase, mai ales intr-o casa in care stau oameni bolnavi sau copii mici.
Cat de des il folosim?
Daca avem mocheta sau covor este indicat sa nu treaca trei zile fara sa il folosim - in special in lunile uscate de vara, cand nivelul de afara al prafului este foate ridicat.
Praful patrunde si pe geam, si adus de noi, de afara - pe pantofi, haine sau par.
Daca avem gresie sau parchet pe jos ritmul trebuie sa fie aproximativ la fel - praful se depune cu aceeasi viteza - doar ca in acest caz este mai usor de aspirat.
Unde dam cu aspiratorul?
Am crede ca este o intrebare banala: dam pe jos - pe covor, pe mocheta, pe parchet, pe gresie, pe linoleum.
Insa foarte multi oameni evita sa dea cu aspiratorul in locuri neaccesibile asa de usor, insa in care praful se depoziteaza cu usurinta: deasupra tocurilor usilor, la intretaierea peretilor (de sus pana jos - pentru a scapa de de eventualele plase invizibile de paianjen) sau la colturile sau imbinarile dintre mocheta si perete, cu ajutorul accesoriilor speciale pentru astfel de locuri.
Grija la sanatate
Aspiratorul si procesul de aspirare pot reprezenta un pericol pentru persoanele suferinde de astm sau de alte afectiuni respiratorii. In acest caz, este obligatoriu ca aceste persoane sa nu dea cu aspiratorul sau daca da, sa foloseasca obligatoriu masti speciale.
In rest, este indicat ca persoanele suferinde sa iasa pe balcon sa sa stea in alta camera, cu geamul deschis, pana cand in restul casei s-a incheiat procesul de aspirare.
Foto: cleaningproductsworld.com
FOTO! Stilul "Lady": elegant, decent si intotdeauna la moda... Top 5 produse cu efect rapid, pentru picioare frumoase...